Nešić kontra SDS-a i PDP-a! „To je u interesu RS, ne znam šta je dogovarao Dodik sa Šarovićem i Borenovićem“

Dok iz SDS-a i PDP-a dva dana već spočitavaju Miloradu Dodiku i SNSD-u što je usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija na nivou BiH, iz DNS-a stiže drugačiji komentar.

Savjet ministara BiH usvojio je  juče jednoglasno na telefonskoj sjednici odluku o privremenom finansiranju državnih institucija i međunarodnih obaveza BiH.

Nakon usvajanja odluke o privremenom finansiranju na sjednici Savjeta ministara na kojoj su učestvovali i ministri iz Republike Srpske opozicija „prozvala“ SNSD da je prekršio zaključke Narodne skupštine RS i priznao Visokog predstavnika.

Zanimljivo je da je među ministrima iz RS bio i Miloš Lučić, ministar iz opozicionog DNS-a.

„DNS i ja smo prije ovoga izašli sa prijedlogom da treba usvojiti privremeno finsnsiranje u Savjetu ministara za zajedničke institucije. Mi imamo 7.000 ljudi iz Republike Srpske koji tamo rade i to je u njihovom i interesu RS“, rekao je za BUKU Nenad Nešić, predsjednik DNS-a. 

On je kazao da podržava usvajanje privremenog finansiranja, jer je to stvar koja je potrebna. Kako kaže, Milorad Dodik ga je prije sjednice Savjeta ministara nazvao i tražio saglasnost za ovo odluku.

„Dao sam mu saglasnost, ali pod uslovom da to bude dogovor svih političkih partija, a sve vodeći se potrebom da se obezbjede plate za naše radnike“, kaže Nešić koji navodi da ne zna dalje šta se dešavalo na relaciji Dodik – drugi predsjednici opozicionih partija. 

„Nemam informaciju šta su mu rekli Borenović i šarović, kao što ne znam ni kako je tekla komunikacija sa ministrima, pa i gospodinom Lučićem. Ja samo znam da se ministri ponašaju u skladu sa interesima RS“, rekao je Nešić.

Izvor: Buka

1 Komentar

  1. Borenovic i Sarovic su toliko posteni da me ne bi zacudilo da su dali saglasnost a onda napali SNSD ne bi im bilo prvi put da jedno pricaju drugo misle a trece rade

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.