Ako nema Čađovog kiseonika, neće ga biti nikako?

Odlično obavešteni izvor je za  Srpskainfo potvrdio da Univerzitetski klinički centar RS trenutno ne može da nabavi kiseonik za pacijente, a trenutno imaju zaliha dovoljno za tek 30 sati.

– Ne znamo šta će biti sa pacijentima, ako što pre ne uspemo da nabavimo kiseonik. Ovo nije problem samo za obolele od kovida, nego za mnoge druge pacijente koji zahtevaju kisoničku podršku – kaže sagovornik tog portala i dodaje da je UKC RS „medicinski kiseonik nabavljao od preduzeća „TGT Tehnogas“.

– S obzirom da trenutno imamo kiseonika za najviše 30 sati, kontaktirali smo ih, ali nam je rečeno da isporuke neće biti. Kako-zašto, nije nam jasno. Ono što znamo, jeste da će se, ako se ova situacija što prije ne riješi, naši pacijenti naći u velikom problemu – poručuje sagovornik tog portala.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH Laktaši zabranila je proizvodnju i prodaju medicinskog kiseonika, jer za to nemaju potrebne dozvole.

Podsjetimo da se posljednjih dana ustanovilo da u bolnice u Republici Srpskoj pomenuta firma isporučivala industrijski umjesto medicinskog kiseonika.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.