Vučić poručio NATO-u: „Imate 24 sata“

Čekat ćemo vas, NATO, 24 sata da reaguje. Tek ako se nakon toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati.

Skoro sedmicu dana od kosovske zabrane srpskih tablica za vozila koja ulaze na Kosovo, na šta su kosovski Srbi reagirali blokadom graničnih prelaza, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je ultimatum NATO-u. 

„Čekaćemo NATO da reaguje, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagovati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vučić u nedjelju naveče u gostovanju na TV Pink. 

Dodao je da je ovaj ultimatum već prenio generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, da je vojska Srbije podigla borbenu spremnost te da zasad nije ušla na teritorij Kosova i Metohije, prenosi Nova.rs.

„Mi smo mali narod, nemamo više toliko ognjišta za rasipanje koja smo izgubili zbog nesposobnih političara“, nastavio je Vučić.

„Srbija nije ušla na teritorij Kosova i Metohije, ne zato što je ne smatramo svojom, već zato što Kumanovskim sporazumom nemamo pravo na to…

Rekli smo nedvosmisleno da s našim trupama nećemo ulaziti i ne želimo ugroziti mir ni na koji način. Čekat ćemo vas, NATO, 24 sata da reaguje. Tek ako se nakon toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti reprizu 1995. i 2004. godine“, zaključio je Vučić, dodajući da vjeruje da ga je NATO dobro razumio.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.