Mazalica: Kvalitet kiseonika nije upitan, liječio je lično Milorada Dodika

„Sve treba istražiti. Najvažnije je da građani znaju da se taj kiseonik primjenjuje desetinama godina, liječile se bebe i na kraju lično Milorad Dodik”

Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, kazao je kako podržava istragu afere „Kiseonik“ jer je u pitanju zdravlje građana, ali naglašava da je to kiseonik koji se „desetinama godina koristi od evropskih proizvođača i da je liječio hiljade pacijenata, pa i lično Milorada Dodika“. Istakao je kako predmet krivične prijave treba biti gradonačelnik Banjaluke „jer diže paniku“.


“Vlada RS je usvojila zaključak da se u roku od 48 sati osigura nezavisna laboratorija koja će detaljno utvrditi kakav je sastav kiseonika koji se primjenjuje u UKC i svim bolnicama. U svakom slučaju mislim da kvalitet tog kiseonika nije sporan.

Tokom liječenja se mjeri kvalitet tog kiseonika. Sve te zavrzlame ima li papir ili nema, jasno da je taj kiseonik od velikog evropskog proizvođača i izliječilo hiljade građana RS. Naravno da treba istražiti, ja sam za to. I Vlada Rs je pokrenula inicijativu“, rekao je Mazalica u Danu uživo.

“Ako se uspostavi da je kiseonik kvalitetan i da je dokumentacija tačna. On je tvrdio da se koristi tehnički, a ne medicinski kiseonik i to je izazivanje panike. On bi mogao krivično odgovarati za to. Ušao je u obračun između velikih evropskih proizvođača. Direktor Agencije iz njegove stranke koji je svojim odlučivanjem i izjavama u javnosti pogodovao jednom od tih proizvođača.

Očigledno je da nam treba papir da vidimo dasunce izlazi sa istoka, a zalazi na zapadu. Postoji papir za kiseonik i TGT. I ono što govori Zolak, postoj ljudi koji kažu da nije tačno. Sve treba istražiti. Najvažnije je da građani znaju da se taj kiseonik primjenjuje desetinama godina, liječile se bebe i na kraju lično Milorad Dodik”, naveo je Mazalica za N1.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.