Dodik priznao: Postoji problem – „TGT“ nije imao dozvolu za unutrašnji promet

„Postoji problem oko toga što tom “TGT” nisu dali dozvolu za unutrašnji promet“ rekao je sinoć Milorad Dodik i time svjesno ili ne priznao da  „TGT TEHNOGAS“ Laktaši nema dozvolu za unutrašnji promet medecinskog kiseonika u Republici Srpskoj.

„Postoji problem oko toga što tom “TGT” nisu dali dozvolu za unutrašnji promet već su htjeli da to ide preko sarajevske firme, a da sarajaveska firma kupuje od firme iz Banjaluke, a onda prodaje preko Sarajeva kiseonik u Banjaluku“, naveo je Dodik za RTRS.

On je dodao da je sva istina u tome i da druge priče nema, dodajući da je i on koristio taj kiseonik.

„Ležao sam na Kliničkom centru i koristio taj isti kiseonik“ rekao je Dodik.

Osvrćući se na ove tvrdnje, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je otvorio priču o aferi „kiseonik, tvrdi da je Milorad Dodik priznao da „TGT TEHNOGAS“ Laktaši nije imao dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika za distribuciju pacijentima u Srpskoj.

U objavi na fejsbuku naslovljenoj „Dodik priznao da firma „TGT TEHNOGAS“ nema dozvolu za promet likevoa“, Stanivuković je naveo:

„I izlanuo se, isto kao onda kada je rekao da njegov sin ima veze sa firmom „Prointer“, i opet po svom isprobanom receptu i u ovu temu uvlači odnose Sarajeva i Banje Luke. Pozivam Tužilaštvo HITNO da reaguje i PROCESUIRA one koji su dozvolili da kiseonik uvozi firma koja za to nije registrovana i koja nema dozvole!“

Podjsetimo da je Stanivuković u petak iznio šokantne informacije, dokumentovane, da je laktaška firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša, čiji je vlasnik bivši ministar policije Republike Srpske Stanislav Čađo, uvozila i isporučilvala kiseonik za potrebe UKC-a koji, kako tvrdi, nije medicinski već industrijski.

Prema njegovim riječima, ta firma nije registrovana za uvoz medicinskog kiseonika i ne nalazi se na spisku pravnih lica koja posjeduju dozvolu za unutrašnji promet lijekova, a medicinski kiseonik je lijek. To je potvrdio i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak.

Takođe, provjerom u UIO BiH u Republiku Srpsku, u Klinički centar, nije uvezen medicinski kiseonik još od 2017. godine.

Na potezu je tužilaštvo i ostali kontrolni organi.

Izvor: BN Foto: Srna 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.