„Šeranić se OGRADIO od firme TGT, nemaju dokaze da nisam u pravu“

Ministar Alen Šeranić je nedvosmisleno potvrdio upravo ono o čemu govorim, a to je da firma koja je isporučivala kiseonik nije registrovana za taj posao. On je jasno rekao da je jedno dovoditi u pitanje registraciju firme, a drugo je iznositi nepromišljene izjave. Nije rekao da su izjave netačne; to je potpuno jasno.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, za Srpskainfo nakon što je ministar zdravlja i socijalne zaštite, Alen Šeranić, ocijenio da su njegove izjave nepromišljene.

– Ministar Šeranić je ovim bar u jednoj mjeri pokazao razum i ogradio se od firme TGT, jer je svjestan da bi i on morao krivično odgovarati za sve ono što se dešavalo oko nabavke kiseonika. Zna da nemaju dokaza da pokažu suprotno od onoga što sam iznio u javnost – naveo je Stanivuković.

Kaže da do sada niko nije iznio konkretne dokaze i demantovao ga.

– Do sada, osim patetike i osuda od strane predsjednice Srpske Željke Cvijanović, Šeranića, Milorada Dodika i Vlade Đajića, nije iznesen nijedan dokaz koji pokazuje suprotno. Gospodin Đajić je pokazao jedan papir u kome se vidi da je ta firma samo nosilac dozvole, ali da nikada nije registrovala prvu seriju kvaliteta, što znači da je nikada nije ni bilo – kaže Stanivuković za Srpskainfo, dodavši da su stvari jasne.

Kaže da su hitna reakcija tužilaštva i hapšenje odgovornih jedini ispravni koraci ka rješavanju ovog velikog krivičnog djela.

On je komentarisao i posljednji dokument koji su objavili sa UKC Republike Srpske.

– Posljednji dokument na koji se poziva Klinički centar jeste taj da je firma “Sol” iz Italije dala sopstvenu potvrdu da je njihov kiseonik zadovoljavajućeg kvaliteta. Sve i da je tako, kiseonik je ovdje morao dobiti potvrdu Agencije za lijekove da je uvezen i da je kontrolisana prva serija tog kiseonika, a toga nema. To što je neko sam sebi dao ocjenu da je kiseonik kvalitetan ne vrijedi ako on nikada nije kontrolisan od zvaničnih institucija u ovoj zemlji i nije prošao procedure Agencije za lijekove – zaključio je Stanivuković.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.