Poslanik SNSD-a ne vidi nikakvu razliku između medicinskog i industrijskog kiseonika „O je O“

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić na tviter nalogu, povodom najnovije afere „Kiseonik“, ne vidi nikakvu razliku između medicinskog i industrijskog kiseonika.

„Moje skromno znanje iz hemije (O.Š.) je da je kiseonik hemijski element koji ima oznaku ,,O“. Može li mi objasniti neko razliku između medicinskog i industrijkog kiseonika? Кoje su im hemijske formule? Može i gradonačelnik, jer on očigledno vlada materijom“, napisao je Antonič.

Podsjetimo da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio šokantne informacije, dokumentovane, da je laktaška firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša, čiji je vlasnik bivši ministar policije Republike Srpske Stanislav Čađo, uvozila i isporučilvala kiseonik za potrebe  UKC-a koji, kako tvrdi, nije medicinski već industrijski.

Prema njegovim riječima, ta firma nije registrovana za uvoz medicinskog kiseonika i ne nalazi se na spisku pravnih lica koja posjeduju dozvolu za unutrašnji promet lijekova, a medicinski kiseonik je lijek.

Takođe, provjerom u UIO BiH u Republiku Srpsku, u Klinički centar nije uvezen medicinski kiseonik još od 2017. godine.

„Prema podacima koje imamo uvezen je tehnički industrijski kiseonik“, rekao je Stanivuković, navodeči da je  ugovor sa firmom TGT za ovu godinu vrijedan dva miliona maraka, a da je do sada isplaćeno 1.350.000 KM. 

(BN Foto: Facebook) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.