Ovo se mora izvesti na čistac: velika je razlika između medicinskog i industrijskog kisika

Industrijski kisik

Industrijski kisik odnosi se na kisik koji se koristi u industriji, obično zahtjeva čistoću koja sadrži kisik, drugi nemaju nikakve zahtijeve. Uglavnom se koriste za zavarivanje, plinsko zavarivanje, plinsko rezanje i tako dalje. 

Istovremeno, industrijski kisik sadrži i štetne plinove poput ugljičnog monoksida i metana. Industrijski kisik je plin koji se koristi u industrijskoj proizvodnji i preradi proizvoda. Za zahtijeve niske kvalitete obično je potrebna kvalifikacija od 99% ili više. Tokom postupka kompresije i punjenja, u cilindar se dovodi kisela ili alkalna voda za podmazivanje, što će uzrokovati hrđanje unutrašnje stijenke, što će uzrokovati da plin u boci ima miris.

Medicinski kisik

Medicinski kisik se odnosi na korištenje kriogenog odvajanja za odvajanje kisika iz atmosfere za opskrbu kisika za medicinsko liječenje pacijenata. Primjenjivo na pomoćno liječenje respiratornih bolesti uzrokovanih hipoksijom (poput astme, bronhitisa, plućne srčane bolesti itd.) I bolesti srca i cerebrovaskularnog sistema (poput koronarne srčane bolesti, infarkta miokarda, cerebralnog krvarenja, cerebralnog infarkta) ublažiti njihov nedostatak Simptomi kisika.

Može se koristiti i za brzo oslobađanje umora nakon udisanja kisika ili intenzivnog mentalnog i fizičkog rada. Stoga je nacionalni odjel za regulaciju lijekova uvijek uključivao medicinski kisik kao lijek za upravljanje i potrebna mu je dozvola za proizvodnju i rad medicinskog kisika.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.