Ministarstvo zdravlja demantovalo Stanivukovića: Firma ima dozvolu za promet medicinskog gasa

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske napominje da se svaka insinuacija i plasiranje zlonamjernih informacija u javnosti može smatrati direktnim ugrožavanjem zaštite zdravlja stanovništva i izazivanjem straha kod pacijenata i njihovih porodica.

„Uvidom u Registar Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH firma „TGT“ Tehnogas je nosilac dozvole za stavljanje u promet medicinskog gasa-kiseonika. Lijekovi koji imaju dozvolu za stavaljanje u promet u BiH, kao što je slučaj sa navedenim lijekom čiji je zastupnik ova firma, su lijekovi čiji su kvalitet efikasnost i bezbjednost dokazani. Registar Agencije je javno dostupan na zvaničnoj internet stranici te institucije“, saopštili su iz Ministarstva zdravlja  i socijalne zaštite.

Iako Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nije nadležno za nabavku lijekova i medicinskih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova od početka pandemije marta 2020. godine učinilo je ogromne napore da se zdravstveni sistem u Republici Srpskoj, u prvom redu bolnice, reorganizuju na način da se svi ljudski resursi i kapaciteti stave na raspolaganje za liječenje oboljelih od COVID 19 i da pacijenti dobiju adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da se Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske isporučuje kiseonik „koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika“.

Izvor: ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.