Vučić: Isprazniće nam se zemlja, nećemo imati pet miliona ljudi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se obratio javnosti iz Budimpešte, gdje će učestvovati na Četvrtom demografskom samita u Budimpešti.

On je istakao da je ključna tema mali broj djece u Srbiji i da moraju da preduzmu splet mjera koje je priredio ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović.

„Nadam se da ćemo da postignemo bolji rezultat u manjim sredinama“, izjavio je Vučić i dodao da moramo da napravimo veći skok.

„Morate da imate preko 2,2 da bi zadržali održivost. Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se u prazne. Nemamo nigde dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru. Beograd izvlače migracije“.

Rekao je da nigdje ne postoji najbolje rješenje, ali da je situacija loša potvrđuju Vučićeve riječi da „Srbija za 20 godina neće imati ni pet miliona stanovnika“.

„Isprazniće nam se zemlja“, jasan je Vučić.

Osvrnuvši se na kriznu situaciju na KiM, rekao je da će uvijek razgovarati.

„Mora da se reši taj problem. Šta smo mi to uradili? O čemu da razgovaramo? O kompromisu da oni dobiju 20-30 % svojih zahteva i da budemo srećni što se ne radi o 100 odsto“, istakao je Vučić i naglasio da „ako ga neko zove zbog toga, neka ne gubi vreme“.

Predsjednik Vučić je komentarisao i hapšenje Srba zbog plakata ZSO.

„To je suština Briselskog sporazuma. Kako ih hapsite zbog toga? A ovamo pričate da sprovodite taj sporazum oko tablica“, rekao je on.

„Nema svađe oko toga koje opštine pripadaju zajednice“, istakao je predsjednik.

„Pitam ponovo EU – kako imaju pravo da zloupotrebljavaju svoje naoružane trupe? Snajperske puške da upere u svaku kuću? A kad Srbi pokušavaju da spovedu nešto iz Briselskog sporazuma, onda kažu da to ne može jer nije u njihovom interesu“, jasan je Vučić.

Upitao je i da li će biti hapšenja zbog srpskih pjesama.

„Znate gde je problem? Ne mogu da vam pokažu gde je tu pravo“, naglasio je on i dodao da će se odazvati pozivu, ali „ako to nije gubljenje vremena i novca“.

Što se tiče tablica, Vučić kaže da ne bi bilo problema da oni ovo ne koriste pred izbore.

„Oni su nama predložili da neće da skidaju tablice, nego će da zalepe nalepnicu preko zastave na srpske tablice ili ‘probne’ tablice umesto KM tablica. Ja sam rekao ne može. Možete na silu sve, ali da dobijete naš pristanak – nećete. A možda ćete morati da sačekate drugu vlast“, kazao je on i dodao da ništa neće prihvatiti, a da nije po Briselskom sporazumu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.