Zeljković i ostali ostaju u pritvoru, odbijene žalbe

Okružni sud u Banjaluci odlučio je da Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostala trojica osumnjičena za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, ostaju u pritvoru nakon što su odbijene žalbe njihovih advokata.

„Postupajuće vijeće Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je odlučujući o žalbama Republičkog javnog tužilaštva i branioca osumnjičenih B.Z, S.B, S.M. i D.D. izjavljenim na rješenje sudije za prethodni postupak ovog suda, donijelo rješenje kojim su odbijene kao neosnovane žalbe branilaca osumnjičenih, dok je žalba Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka odbačena kao nedopuštena“, stoji u saopštenju Okružnog suda Banjaluka.

Podsjećamo, tokom policijske akcije pored Branislava Zeljkovića direktora Instituta uhapšeni su i Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac, zbog sumnjih na teške zloupotrebe u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.