Čovjek umro prije 5 godina, dobio poziv da dođe na tribinu SNSD-a

Ništa ne bi bilo neobično u svemu ovome da poziv nisu dobile osobe koje nikad nisu bili članovi SNSD-a, ali i osobe koje ne žive na adresama gdje je poziv stigao.

Mnogi Banjalučani proteklih dana na adresu dobili su poziv na javnu tribinu koja je planirana danas kod OŠ Branko Ćopić. Kako je najavljeno na tribini će se govoriti o stanju u stranci, Gradskom odboru SNSD-a, a uslijediće i revizija članstva i funkcionera. Tribini će prisustvovati rukovodstvo Gradskog odbora kao i rukovodstvo SNSD-a. Ništa ne bi bilo neobično u svemu ovome da poziv nisu dobile osobe koje nikad nisu bili članovi SNSD-a, ali i osobe koje ne žive na adresama gdje je poziv stigao.

Velizar Antić, politički analitičar rekao je da su u SNSD-u krenuli u predizbornu kampanju za Opšte izbore 2022. godine.

“Zašto su ovako rano krenuli? Pokušavaju da zaustave pad poverenja koji imaju u Banjaluci još od prethodnih Opštih izbora oktobra 2018. kada su pretrpeli veliki poraz u gradu. Još tada je bio jasno uočljiv proces da je SNSD izgubio poverenje građana i da će ga jako teško povratiti. Ovaj gubitka poverenja kod građana Banjaluke se samo nastavio 2020. godine na lokalnim izborima i tada je postalo jasno da je to proces koji se teško može zaustaviti. Sa poslednjim izjavama visokih funkcionera SNSD-a u kojima imamo otvoreno vređanje gradonačelnika Stanivukovića, potpuno sam uveren da je pad poverenja u ovu stranku još veći. Svesni da jako loše stoje na terenu i da nemaju poverenje građana krenuli su u kampanju kojom bi privukli nove članove što između ostalog i stoji u pozivu koji su uputili”, rekao je za BUKU Antić.

Leutar.net Čovjek umro prije 5 godina, dobio poziv da dođe na tribinu SNSD-a

On kaže da je njemu jako interesantna rečenica iz poziva u kojoj navode razloge zašto bi neko trebao da se priključi upravo SNSD-u koja glasi: „ … istovremeno omogućiti sebi priliku da postanu rukovodioci – nosioci značajnih funkcijana koje planiramo da biramo najsposobnije.“

“Ova rečenica najbolje odražava suštinu funkcionisanja i ponašanja ove partije. Ovo je očigledan primer partokratije koju se ne trude ni da sakriju i koju čak i otvoreno promovišu. Značenje rečenice je i više nego jasno i ono glasi ‘dođite u našu stranku i dobićete sutra zaposlenje’. Ovo je savršen primer u šta su pretvorili Republiku Srpsku i način na koji su interese partije stavili iznad interesa Republike Srpske. Valjda bi poziv za priključenje trebao da glasi ‘dođite i podržite ideje i program za koji se zalažemo’ a ne ‘dođite u SNSD i dobićete rukovodeće mesto’. Ova rečenica je potpuno ogolila način funkcionisanja SNSD-a i njihovih satelitskih koalicionih partija”, pojašnjava naš sagovornik.

Izvor: BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.