Đokić: Kličković je penzioner sa malom penzijom

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić pravda to što je na mjesto svog savjetnika zaposlio Gojka Kličkovića time što je Kličković odlično upoznat sa sistemom u Srpskoj i stanjem u privredi ali i time što je Kličković penzioner sa malom penzijom.

„Gojka Kličkovića sam uzeo za savjetnika jer se radi o iskusnom čovjeku koji poznaje sistem u Srpskoj i ima dobre informacije o privredi, razgovarao sam s njim i zaključio da mi je potreban“.

Ovako zapošljavanje stranačkog kolege, bivšeg predsjednika Vlade Gojka Kličkovića pravda ministar Petar Đokić. Ne radi se ni o čemu spornom, tvrdi Đokić.

Gojko Kličković je savjetnik Petra Đokića postao nedavno. On je nekada bio SDS-ov predsjednik Vlade, ali je sada u Socijalističkoj partiji Petra Đokića. 

Đokić napominje da sve afere koje su nekada dovodene u vezu sa Kličkovićem nikada nisu dokazane, a podsjeća da je on nepravedno pod optužbama za ratni zločin dvije godine proveo u pritvoru.

U opoziciji, ipak, napominju da je u ovom slučaju kao i mnogim drugima riječ o klasičnom stranačkom zapošljavanju i korištenju javnih resursa za stranačke potrebe.

Gojko Kličković bio je predsjednik Vlade Srpske u dva navrata kao član Srpske demokratske stranke. Na posljednjim lokalnim izborima bio je načelnički kandidat Socijalističke partije Petra Đokića u Krupi na Uni.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.