Vide li ovi što podržavaju vlast, kako prolaze marionete partijskih vođa

Vide li ovi što podržavaju vlast, kako prolaze marionete partijskih vođa? Iako im ništa ne može umanjiti odgovornost, jasno je da su samo dio igre velikih, nedodirljivih (još uvijek).

Piše: Bojan Milićević

Radi li im savjest kada vide koga podržavaju? Vrijede li pripravnički i sitne koristi ovog poniženja? Dok pristajete na mrvice, čak i stranački činovničići uzimaju milione, a šefići, kako vidjesmo danas, šest stanova u Banjaluci.

Čak i oni koji misle samo na sebe, sebi i svojima čine zlo, jer samo naizgled riješe egzistencijalna pitanja, dok se Vođe enormno bogate, zadužiše i razoriše sve. Umjesto da se (iz)borimo i izgradimo sistem u kome će svi ljudi imati dostojan život, mnogi prijatelji, braća i komšije „kolju“ se u ovome mulju i blatu da dođu do mrvica kao da sutra ne postoji.

Dobićeš pripravnički, a sutra će bližnje liječiti širokobriješki đaci.

Dobićeš platu, a djecu će ti učiti „profesor“ sa kupljenom diplomom.

Dobićeš bolji posao, ali s njim i veću ucjenu i poniženja zbog kojih ćeš da se stidiš samog sebe, ako imaš i prst obraza.

Radićeš u dobroj firmi, ali će i nju „stručnjaci“ odvesti u stečaj.

Dobićeš možda i mjesto direktora, ali ćeš potpisivati ovakve slične „poslove“, pa ćeš završiti u apsu, a oni sigurno neće.

Da li je vrijedno?
Biraj da budeš slobodan Čovjek, kakvog te i Bog sazdao.
Biraj i bori se koliko možeš da se ne bi stidio sutra pred svojom djecom kad te upitaju koga si to podržavao.

Uprkos ovoj „pomrčini što je pritisnula naše dane“, siguran sam da naš narod (bar u dovoljnoj mjeri) duboko u sebi vidi i osjeća da je kap prelila čašu, da srljamo u provaliju sa domanovićevskim tipom „slijepog Vođe“ i da je neophodan „restart sistema“.

Ovo nije poziv da budemo za nekog, nego da znamo za šta nismo.

Leutar.net

1 Komentar

  1. Momak promasio si loptu. Oni ne razmisljaju kao mi, oni ce se sjutra djetetu pohvaliti kako su se uvalili na drzavni posao sa kupljenom diplomom ispred komsije sa desetkama saBeogradskog univerziteta, njihova djeca ce tebe i mene lijeciti sa diplomom iz Sirokog ili da budem direktan iz Foce jer nije ni ona puno bolja od Sirokog a oni ce se lijeciti u Bgd. Zg Istanbulu.. Ne mislis valjda da se sad lijece u Tb? Eno Zeljkovic otiso u Bgd jer ga boli glava a nas dvojica mozemo pokusati sa dvije maksuzije.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.