Haos u Melburnu: Protesti, hapšenja, nasilje zbog mjera

Policija Viktorije uhapsila je 265 demonstranata, a tri policajca su hospitalizovana nakon nasilnih demonstracija protiv vladinih strogih mjera suzbijanja kovida 19 u Melburnu.

Oko 1.000 demonstranata se okupilo u sjeveroistočnim predgrađima Ričmonda i Gloga, primorani da promijene lokaciju u posljednjem trenutku nakon što je 2.000 policajaca formiralo „čelični prsten“ oko Melburna, piše Gardijan.

Komandant policije Viktorije Mark Galiot rekao je novinarima danas da je uhapšeno 235 demonstranata uključujući 193 osobe koje će takođe biti kažnjene zbog kršenja mjera javnog zdravlja.

Komandant je dodao da je preostala grupa uhapšena zbog niza krivičnih djela, uključujući napad na policiju, nereda, posjedovanja oružja i droge i da je od 10 povrijeđenih policajaca šest hospitalizovano.

Policija je saopštila da su na njih tokom protesta bacani kamenje, flaše i drugi predmeti i da su neki policajci povrijeđeni dok su demonstranti gazili po njima.

„Ono što smo danas vidjeli je grupa demonstranata koja se okupila ne da bi protestovala protiv slobode već samo da bi se sukobila s policijom“, rekao je Galiot.

Galiot je naveo da je policijska operacija imala za cilj da demonstrante drži dalje od centra.

Javni prevoz do grada i iz grada je danas bio obustavljen, a policija je postavila barikade na ulicama.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.