Zeljković i ostali sprovedeni u Okružni sud u Banjaluci

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, Vlasnik turističke agencije „Travel 4 fun“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor „Procontrola“ Slavko Bojić sprovedeni su u prostorije Okružnog suda.

Za danas će biti zakazano i ročište na kojem će sud odlučiti i i prijedlogu pritvora za uhapšenu četvorku.

Lica su ispitana u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva, a tužilac će zatražiti pritvor, potvrdio je juče u Banjaluci advokat Markovića i Bojića Miloš Stevanovića.

Prema navodima advokata, njegovi klijenti su se branili ćutanjem.

„Nismo htjeli da iznosimo nikakve argumente, smatramo da su optužbe koje im Tužilaštvo stavlja na teret potpuno neosnovane“, rekao je Stevanović.

Leutar.net Zeljković i ostali sprovedeni u Okružni sud u Banjaluci

„Sva ova lica sumnjiče se da su, koristeći vanrednu situaciju koja je proglašena na teritoriji Republike Srpske usljed epidemiološke situacije izazvane korona virusom, pribavili pravnim licima Procontrol i Travel for fun znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut za javno zdravstvo RS,  iako nisu bila kvalifikovana, odnosno nisu imala dozvolu za promet medicinskom opremom. Nabavku medicinskih sredstava Institut je vršio putem pregovaračkog postupka, bez objave obavještenja o nabavci, bez prethodnog ispitivanja tržišta i po znatno višim cijenama od tržišnih, od nekvalifikovanih ponuđača i bez nadzora nad prijemom medicinske opreme“, kazala je portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je pritvor za svu četvoricu uhapšenih zbog milionskih malverzacija.

Leutar.net Zeljković i ostali sprovedeni u Okružni sud u Banjaluci

Pritvor je zatražen za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo, Slavka Bojića, vlasnika firme “Procontrol”, Sašu Markovića, vlasnika turističke agencije “Travel4fun” i Dragana Dubravca, vlasnika firme “Promeding” iz Laktaša.

Konačnu odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda nakon saslušanja osumnjičenih.

BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.