Oglasio se Šeranić nakon hapšenja Zeljkovića

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Banjaluci da Institut za javno zdravstvo funkcioniše i da se proces vakcinacije protiv virusa korona obavlja bez ikakvog zastoja.

Niz je funkcija koje ima Institut u sistemu zdravstvene zaštite. Menadžment Instituta je zajedno sa Upravnim odborom dužan da organizuje sve one poslove koje ova ustanova redovno obavlja i to je u ovom trenutku najvažnije – rekao je Šeranić novinarima.

Šeranić nije želio da komentariše posljednja dešavanja u Institutu koja se odnose na rad istražnih organa.

– To su stvari koje su do onih institucija, a dalje ćemo se ponašati shodno odlukama koje budu proistekle iz tog procesa – naglasio je Šeranić.

Šeranić je naveo da Ministarstvo nije zaduženo za praćenje procesa javnih nabavki u Institutu za javno zdravstvo, te da sve eventualne nepravilnosti utvrđuju istražni organi.

Govoreći o nabavci ruske vakcine “sputnjik lajt”, Šeranić je rekao da je Republika Srpska rezervisala 300.000 doza, ali da to ne znači da će se u ovom trenutku bilo šta nabavljati.

– Razmišljamo unaprijed kako bismo za narednu godinu obezbijedili vakcine, jer vidimo da će biti potrebna revakcinacija građana – napomenuo je Šeranić.

On je dodao da je to vakcina koja se daje monodozno i koja se može koristiti kao buster doza za lica koja su prethodno vakcinisana sa prve dvije doze vakcine “sputnjik ve”.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.