Odgovor žene na pitanje da li je 580 maraka dovoljno za pristojan život postao viral

Nije mali broj onih koji primaju minimalac ili hrane cijelu porodicu od jedne plate. Sve više je onih koji ne mogu da se izbore za veća primanja iako rade mnogo više od osam sati, kako bi se izborili za egzistenciju. U Srbiji 35.000 dinara ( oko 580 KM) kada sve izračunate i oduzmete nije ni blizu dovoljnog za pristojan život, piše Noizz.rs

Na ovu temu je rađena anketa po gradu, a jedna građanka je imala odgovor koji danas svi dijele na društvenim mrežama.

– Ako mene pitate, za pristojan život mi treba 1000 evra. Za mene samu. To je minimum za pristojan život, da možete da izađete nekad i to ne stalno. Da imate para za benzin, da imate para za kafanu – rekla je ona.

Ovaj odgovor brzo je postao viralan i mnogi pričaju kako joj je „svaka na mjestu“.

– Neko ko nema svoj stan da digne kredit da ga otplaćuje 20 godina, tu je rata jedno 250-300 evra, gorivo i komunalije 200 evra i ostaje ti 500 evra za hranu, higijenu i povremeni užitak. Bogami je malo rekla ova gospođa – jedan je od komentara.

I dok neki smatraju da je plata od 500 evra takođe dovoljna, ali je oni nemaju, drugi računaju koliko košta život i navode kako je ova gospođa realna.

– Pa ako ti je plata soma i živiš u Beogradu recimo i plaćaš stan sa troškovima 300 evra i treba i da jedeš nešto mesec dana 400 evra, i ostaje ti da kupiš stvari za higijenu, za stan, za pranje veša i eventualno eto da izađeš nekad i to ne često – ređaju se komentari.

Slažete li se?

Izvor: Noizz.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.