Uručeno 190 „ponosnih kartica“ porodicama sa troje ili više djece

Porodicama sa troje ili više djece sa područja opštine Foča uručene su „ponosne kartice“, kojima će moći da ostvare popust pri kupovini roba i usluga.

Tu pogodnost od danas će imati 190 fočanskih porodica koje su se prijavile za učešće u projektu.

Među višečlanim porodicama koje će ubuduće kupovati po nižim cijenama je porodica Bosiljke Topalović, u kojoj odrasta troje djece.

– Očekujemo pogodnosti, a vidjećemo koliko privrednih subjekata će se pridružiti. „Ponosna kartica“ će mi najviše koristiti za popust na gorivo-rekla je Topalovićeva.

Leutar.net Uručeno 190 „ponosnih kartica“ porodicama sa troje ili više djece

Popust prilikom kupovine značiće i članovima fočanskog Udruženja „Opstanak“, koje okuplja porodice sa četvoro i više djece.

– Bio je dobar odziv članova Udruženja. Mislim da će ovaj projekat uspjeti i da će naši privrednici to ozbiljno shvatiti, pa da se malo više uključe u ovu akciju. Bilo bi lijepo da pomognu višečlanim porodicama – rekla je predsjednik Udruženja Ljiljana Drakul.

Kartice su podijeljene u okviru projekta „Ponosna porodica“, koji širom Republike Srpske provodi Fondacija „Za porodicu“.

Mogućnost da ostvare popust fočanske porodice za sada imaju u prodavnici sportske opreme „Juventa sport“, „Crvenoj apoteci“ i benzinskim stanicama „Nestro petrola“, kaže predsjednik Fondacije Dragan Dakić.

– Smatramo da je ovo dobar početak za 190 ponosnih porodica iz Foče. To kažem sa ponosom, jer ovo nije velika lokalna zajednica. Ovaj broj uliva nadu da Foča ima budućnost. To je dobar povod da se lokalni privrednici što više odazovu ovom projektu i da svojim komšijama, prijateljima i rođacima koji imaju „ponosnu karticu“ odobre popust-rekao je Dakić.

Porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, koje se do sada nisu prijavile za učešće u projektu moći će to naknadno da učine, jer javni poziv ostaje otvoren.

– Mogu da se jave u Opštinu i da podnesu zahtjev, te se informišu oko svih potrebnih dokumenata. Cilj nam je da se do 15. u mjesecu formira spisak novih korisnika i da u roku od sedam do deset dana dobiju „ponosne kartice“ – rekao je Dakić.

Nabavkom školskih ruksaka namijenjenih vlasnicima „ponosne kartice“ pomogla je i lokalna uprava. Na tome se neće zaustaviti, kaže načelnik opštine Milan Vukadinović.

– U narednom periodu donijećemo odluku o kupovini zimnice višečlanim porodicama. Ta odluka će vrlo brzo biti objavljena. Trudićemo se da obuhvatimo što više porodica, naročito onih koje su slabog imovnog stanja. Javni poziv biće raspisan za ovu i sve naredne godine, a vodićemo računa da svake godine izdvajamo više sredstava za tu namjenu – rekao je Vukadinović.

Opština Foča, u okviru pronatalitetne politike, iz budžeta izdvaja sredstva za pomoć višečlanim porodicama i podršku školovanju djece i mladih.

Podršku daje i bračnim parovima po različitim osnovama, a od nedavno je postala dio „ponosne porodice“.

Izvor: Radio Foča

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.