Još korak do istorije: Novak će se boriti za kalendarski GS!

Novak Đoković je u finalu US Opena! Srbin će se boriti za kalendarski grend slem, pošto je u polufinalu u Njujorku savladao Aleksandra Zvereva 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Đokovića jedna pobeda deli od kalendarskog grend slema, koji je poslednji osvojio Rod Lejver još daleke 1969. godine.

Srbin će se boriti i za rekordnu 21. titulu sa najvećih turnira, kojom bi nadmašio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Najbolji teniser sveta će deveti put u karijeri igrati finale US Opena, prvi put od 2018. Do sada je osvojio tri trofeja.

Novak će se 31. naći u finalu nekog slema. čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Đoković se u polufinalu ‘osvetio’ Zverevu za poraz u polufinalu Olimpijskih igara. Ujedno je zaustavio niz od 16 uzastopnih pobeda Nemca.

Saša nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat, kada je igrao finale.

Rival Novaku u borbi za titulu biće drugi nosilac Danil Medvedev, koji je prethodno savladao Feliksa Ože-Alijasima maksimalnim rezultatom.

Fantastično su servirali i jedan i drugi na početku meča, pa do sredine prvog seta nije bilo ni nagoveštaja brejk lopte. Ipak, počeo je da greši Đoković, pa se u sedmom gemu našao u neprijatnoj situaciji. Ipak, tada je sačuvao svoj servis. Koristio je maksimalno svoje prilike Zverev, pa je posle duple servis greške rivala došao do brejka za 5:4. Nemac je bez većih problema potom priveo set kraju.

Zaigrao je bolje u nastavku Đoković, pa je već u drugom gemu napravio brejk. I to posle duple servis greške protivnika. Zverev je bolje servirao u nastavku, ali ni Đoković nije ispuštao prednost. U završnici je nemački teniser ponovo počeo da greši, a najbolji teniser sveta je uz novi brejk došao do seta.

Velika borba vodila se u nastavku. Konstantno je pretio Saša, ali je na fantastičan način Novak spasao tri brejk lopte u prvoj polovini trećeg seta. Nastojao je Srbin da preuzme inicijativu u nastavku, duže su trajale razmene. Konačno je slomio otpor protivnika u 10. gemu, u kome je viđen i poen od 53 udarca. Uz smeč je Novak došao do prednosti u setovima.

Nije se predavao Zverev. Igrao je agresinvo Nemac, pa je posle velike borbe u trećem gemu došao do brejka. Zapretio je srpski teniser u šestom gemu, ali mu rival nije dozvolio da dođe do prilike da vrati izgubljeno. Uz sigurne servise, Saša je došao do seta.

Siguran je bio Đoković na startu odlučujućeg seta. Već u drugom gemu je, uz pomoć grešaka rivala, došao do brejka. Svežije i spremnije je delovao srpski teniser, koji je ponovo oduzeo servis protivniku. Vratio je Zverev jedan brejk, pošto je u sedmom gemu iskoristio petu šansu. Ipak, uzvratio je odmah Novak, pa je imao meč loptu na servis nemačkog tenisera. Iskoristio je prvu za veliku pobedu.

Izvor: SportKlub

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.