Jorgovanka Tabaković: ‘Ja mu često kažem Aleksandre da li te je dostojan ovaj narod?’

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da je njena odluka da se stranim master i viza karticama dozvoli ravnopravan tretman u Srbiji, svake godine sačuva u zemlji oko 30 miliona evra.

Tabaković je odbacila kritike samostalnog poslanika Vladana Glišića da nastavlja istu politiku kao njeni prethodnici koji su prodali sve domaće banke.

Glišić je rekao da je Tabaković dok je bila u opoziciji kritikovala takvu politiku, a onda nastavila da radi tako da nema inflacije, ali da sve ide na ruku stranim bankarima.

Tabaković je upotrebila metaforu da „društvo nije brod koji možete da izvučete na obalu pa da ga popravite, nego plovi i ne može da napravi zaokret odjednom.

Dodala je da je trpela pritiske kad je predlagala zakon da Dina kartica bude obavezna kartica, uz ostale.

„Ja sam i tada pitala onog ko je za mene, čovek koji se po hrabrosti i neproračunatosti ne može uporediti ni sa kim. Ja mu često kažem ‘Aleksandre, da li te je dostojan ovaj narod?’ Pitala sam ga imam li podršku poslaničke većine i on mi je rekao da imam“, objasnila je Tabaković.

Ona je dodala da ne prima ambasadore, ne ide na prijeme i ne dodvorava se nikome.

Tabaković danas pred poslanicima brani predlog za izbor viceguvernera, a poslanici su da sada uglavnom hvalili rad guvernerke NBS i njenih saradnika.

Izvor: Beta

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.