Višković čestitao povećanje penzija za 2 odsto: Slijedi eksponencijalni rast penzija!

„Dragi naši penzioneri, čestitam vam povećanje penzija za 2 odsto od 1. septembra i da u zdravlju i veselju potrošite svaku marku! „

„Dragi naši penzioneri, čestitam vam povećanje penzija za 2 odsto od 1. septembra i da u zdravlju i veselju potrošite svaku marku! U ovom teškom vremenu u kome smo svi prinuđeni da se ponečega odreknemo, svaka marka je dobrodošla, a pogotovo ako dobijete dvije marke na svakih stotinu maraka. To nekima možda nije puno, ali uopšte nije malo. Nama u Vladi nije ni lako, a ni malo što se za  povećanje vaših penzija odričemo po 2 miliona maraka mjesečno iz našeg budžeta u vašu korist, jer smo se time odrekli nabavki novih automobila, novih tehonologija, kapitalnih investicija i mnogo čega drugog što bi omogućilo naš brži razvoj. Ali, mi smo se opredijelili da gradimo društvo jednakih šansi i mogućnosti za sve, pa smo se zato i vodili humanim razlozima, da bismo vama, dragi penzioneri, omogućili još dostojanstveniji život. A mi ćemo, svakako, nastaviti da naporno radimo da nam nadoknadimo to što vama dajemo“, poručio je premijer Republike Srpske(RS) Radovan Višković u otvorenom pismu penzionerima u RS.

On je dodao da sa ovih 2 odsto, ukupno povećanje penzija u ovoj godini iznosi čak 5 odsto, što je, kako istakao, istorijsko dostignuće. „U ovih četvrt vijeka, nijedna naša vlada tako nešto nije uspjela, ali mi na tome nećemo stati, jer će do izbora sljedeće godine povećanje penzija biće još veće! Već početkom godine idemo na novih 2 odsto, a onda do izbora u oktobru slijedi eksponencijalni rast penzija, što znači da na svaku marku idu dvije, na dvije idu četiri i tako dalje! Time ćemo postaviti naš novi istorijski rekord, koji bi možda mogao biti i svjetski, ali ostavimo to vremenu pred nama. Takođe, mi već sada imamo i najveću zaposlenost u našoj istoriji, a i tu ćemo postići novi rekord, jer će do izbora biti još više zaposlenih u našim institucijama, što znači i više sredstava od doprinosa za PIO. Mi u Vladi smo sve ovo dobro isplanirali i izračunali, uzeli u obzir i prirodni i društveni odliv stanovništva, kao i naš veliki kreditni potencijal, pa zato mogu da vam sve ovo obećam, a i više od toga, ali o tome malo kasnije“, istakao je Višković. 

Naveo je da se nada da će penzioneri znati da cijene ogromne napore koje Vlada čini i koje će tek činiti na značajnom poboljšanju njihovog statusa. „Očekujem da ćete to pokazati i na sam dan izbora, kada budete birali između naših opipljivih rezultata koji svjedoče o vrhunskoj brizi naše Vlade o vama, dragi penzioneri, i prodavanja magle koju vam do izbora budu nudili neki drugi. Neću o njima sada da trošim riječi, biće vremena, važno je da vi to imate u vidu, jer i naša Vlada očekuje od vas da uvjerite i vašu djecu i unuke kako dostojanstveno živite, da bi i oni vidjeli da će živjeti isto tako i još bolje, kada i oni postanu naši penzioneri. A njima će i sada biti mnogo bolje kada vide da ste vi zadovoljni sa penzijama koje neprestano rastu“, poručio je Višković. 

Pritom, dodao je premijer, povećanje penzija samo je prva u nizu dobrih vijesti za penzionere. „Do izbora planiramo cijeli set mjera, odnosno jednokratnih pomoći u novcu, lijekovima, paketima hrane, higijenskim paketima: sve će to biti dostupno svakom penzioneru koji to bude zatražio, možda čak i u više navrata! Da bismo ubrzali procedure, Vlada radi na tome da prijave za ovu vrstu pomoći možete podnijeti ne samo preko Udruženja penzionera, već i u svakom gradskom ili opštinskom odboru SNSD-a i ostalih stranaka koje čine našu Vladu. Ja kao potpredsjednik SNSD-a mogu da vam garantujem da mi već sada u svakom našem odboru imamo ljude koji stoje na usluzi samo vama, dragi penzioneri. Oni su zaduženi da vam daju jasna uputstva šta treba da učinite da bi vam bilo još bolje, odnosno da biste konkurisali, a onda i dobili ono što vam je potrebno. Vi već sada možete da se prijavite da ćete konkurisati, dovoljno je samo da dođete u bilo koji naš odbor sa vašom ličnom kartom i da se slobodno i sa ponosom pozovete na ovo moje pismo, iza koga stoji lično i naš predsjednik Milorad Dodik. Dakle, život je i pred vama i pred nama i ja vas pozivam da ga zajedno učinimo još dostojanstvenijim! U to ime: Živjeli!“, poručio je Višković.

Slobodan Durmanović, BUKA

Tekst je satiričnog karaktera

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.