Ilić upozorava: Republika Srpska ulazi u diktaturu

Provođenje u djelo prijetnje Milorada Dodika upućene BN televiziji od strane RAК-e, na čijem je čelu kadar SNSD-a, posljednje je upozorenje svim građanima Republike Srpske da sigurno idemo ka diktaturi jednog čovjeka i jedne stranke, smatra predsjednik Saveza penzionera i potomaka Dragutin Ilić.

– Ukidanje signala BN televiziji je jasna poruka da u Republici Srpskoj ne mogu opstati slobodni mediji koji se kritički odnose prema vlasti i vlastodršcima. Očito da gospodaru nije bilo dovoljno što je od RTRS, kao javnog servisa koji plaćaju građani, napravio privatnu televiziju, što bez imalo stida i zazora favorizuje porodičnu televiziju ATV, dodijeljujući joj milionske iznose iz budžeta Republike, nego mora da ukine BN, kao jedinu medijsku kuću koju nije uspio staviti pod svoju kontrolu, kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da Savez penzionera i potomaka najoštrije osuđuje odluku RAК-a i poziva sve nadležne institucije u BiH da je ponište, smijene direktora RAК-e i na čelo te važne institucije imenuju nestranačku ličnost koja će profesionalno obavljati dužnost.

„Pozivamo sve parlamentarne stranke, nevladine organizacije, udruženja građana i sve građane da ustanu protiv diktature koja nam se nameće“, kaže se u saopštenju.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.