„Ne budi samo Srbin“ U Hrvatskoj objavljen spot za kampanju budi e-Srbin (VIDEO)

Srpsko narodno vijeće (SNV) objavilo je, u okviru kampanje „Ne budi samo Srbin… Budi e-Srbin“, spot u kojem je pozvalo Srbe u Hrvatskoj da se bez straha izjasne kao Srbi na popisu stanovništva putem interneta.

Srpsko narodno vijeće izbacilo je spot za medijsku kampanju „Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin“ kojom pozivaju svoje sunarodnjake u Hrvatskoj da se uključe u popis stanovništva na internetu.

Spot pokazuje muškarca prezimena Srbljanović kako spušta roletne i zamračuje stan, osluškuje komšije, stavlja masku te pali glasnu muziku prije nego otvara stranicu za online popisivanje stanovništva i upisuje da je po narodnosti Srbin.

Nakon što obavi popisivanje, začuje zvono na vratima. Ispred ga dočeka komšija kojeg glumi Rene Bitorajac.

„Hej, Srbine, ajde molim te stišaj to malo, dijete mi spava“, kaže mu Bitorajac.

„Ove godine na popisu stanovništva možeš se popisati online i izjasniti se koje si narodnosti, a da niko to ne dozna“, poručuju u spotu, piše Index.

U Hrvatskoj 13. septembra počinje dugo očekivani popis stanovništva. Na teren kreće osam hiljada popisivača i više od 1100 kontrolora, a novost je i da oni koji odbiju popisivanje mogu biti kažnjeni s dvije do pet hiljada kuna.

I dok traju užurbane pripreme i edukacija popisivača, Srpsko narodno vijeće pokrenulo je medijsku kampanju „Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin“ kojom pozivaju svoje sunarodnjake da se uključe u popis na internetu.

„Ta inicijativa je važna jer su se u nju uključile sve relevantne srpske organizacije koje su željele pokrenuti jednu afirmativnu kampanju da se građani Hrvatske na predstojećem popisu izjasne onako kako to Ustav i garantira, dakle svoju nacionalnu i vjersku pripadnost“, rekao je potpredsjednik vlade Boris Milošević o kampanji „Budi e-Srbin“.

BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.