Vlada RS daje milion KM za održavanje sistema za registraciju

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske i ove godine će dati skoro milion maraka za održavanje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u RS.

Procijenjena vrijednost jednogodišnjeg ugovora bez PDV-a iznosi 854.500 KM, a zainteresovane kompanije imaju rok do 4. oktobra za prijave.

Pored pozitivnog poslovnog rezultata u zadnje tri godine i prometa u posljednjoj finansijskoj godini od minimalno milion KM, Vlada od ponuđača traži i da ima više zaposlenih sa različitim sertifikatima iz ove oblasti.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.

Ovaj posao, koji je proteklih godina radio „Lanaco“, Vlada RS je u zadnje dvije godine dodijelila „Prointeru“.

„Lanaco“ je prošle godine čak i oborio tender za isti posao, a glavna zamjerka, koju je i Kancelarija za razmatranje žalbi BiH prihvatila, bilo je traženje različitih sertifikata od ponuđača, koje su u ovoj kompaniji ocijenili paradoksalnim. Veći dio tih sertifikata u Vladi i sada traže.

Iako je uspio da obori tender, „Lanacu“ to, ipak, nije pomoglo da se ponovo vrati u igru. Vlada je raspisala novi i za najpovoljnijeg ponuđača izabrala „Prointer“ kojem je u oktobru 2020. dodijela ugovor vrijedan 930.000 KM.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.