Đajić: Dodik je vožd Srba sa ove strane Drine

Do odluke o smjeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ne smije doći jer bi to izazvalo nesagledive posljedice i Republika Srpska bi vjerovatno morala ići u drugom smjeru – koji bi vodio očuvanju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

On je ukazao da je u BiH bilo dosta nelogičnih i nepotrebnih odluka, a naročito onih koje ne donose pomirenju i unapređenju života svih stanovnika u BiH.

– Lično smatram i vjerujem da do takve odluke neće, a i ne smije doći. To bi izazvalo nesagledive posljedice i vjerovatno bi Republika Srpska morala ići u drugom smjeru, odnosno smjeru koji bi vodio očuvanju života i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Iskreno se nadam da neće do toga doći, ali istovremeno Srbi moraju imati odgovor na to i svi stati iza Dodika – rekao je Đajić za ATV govoreći o zahtjevu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića za smjenu Dodika.

Đajić je ocijenio da Srbi polako počinju da shvataju sve zamke koje su im nametnute i postavljenje iz Sarajeva.

– Velika je osvješćenost srpskog naroda. Ja ovih dana obilazim mjesne zajednice i imamo mjesne izborne konferencije i vidim da narod polako shvata šta se dešava u BiH i da shvata da je Dodik jedna centralna figura, vožd Srba sa ove strane Drine, kao što je to /predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić u Srbiji i da srpski narod shvata da se oko njih dvojice mora okupiti ako žele da opstanu na ovim prostorima – ukazao je Đajić.

Izvir: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.