Platu neće primiti preko sedam hiljada zaposlenih iz Srpske

Na današnjem konsultativnom sastanku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Zvizdića s članovima Kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH i predsjedavajućim klubova poslanika nisu došli predstavnici srpskih nacionalnih stranaka.

„Sastanku nažalost nisu prisustvovali predsjednici klubova stranaka koji dolaze iz Republike Srpske, iako smo svi očekivali njihovo prisustvo, imajući u vidu da je gospodin Dodik kao član Predsjedništva BiH juče prisustvovao sjednici Predsjedništva BiH. Smatram, da su danas trebali prisustvovati sastanku, kako bi se dogovorili o dinamici daljeg rade najvećeg zakonodavnog organa u BiH“, rekao je Denis Zvizdić zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkom doma PS BiH.

Dodao je da je sjednica trebala biti održana krajem juna pa su je prolongirali u pokušaju da nađu rješenje i otklone zastoj u radu. Podsjetio je na odredbu pravilnika da poslanici imaju pravo i obavezu prisustvovanja sjednicama parlamenta i sjednicama nadležnih institucija.

„Mi smo se naravno danas dogovorili da ćemo sredinom septembra ogranizovati održavanje sjednice poslaničkog doma PS BiH jer na dnevnom redu imamo nekoliko važnih zakona. Posebno bi istakao pitanje budžeta institucija BiH. To je drugi krug glasanja, amandmanska faza je završena i svi smatramo da budžet institucija mora biti i treba biti usvojen. On je trebao davno biti usvojen“, naglasio je Zvizdić.

Zvizdić je dodao da ovakvim ponašanjem trpe svi građani te ako do kraja septembra ne bude donijeta odluka o privremenom finansiranju preko 7000 zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske neće primiti plate. Zapitao se ko je taj koji će ponijeti taj dio odgovornosti.

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.