Dok je Srbija gradila kovid bolnice, Vlada Srpske je zidala garažu

„Mi ćemo vjerovatno i dalje zborovati, pjevati „Ne može nam niko ništa…“ i imati jednu od najvećih smrtnosti u Evropi, jer pacijenti se ne mogu liječiti u garaži!“ – pojasnio je Stanić.

Pandemija nam je dala višemjesečni predah koji Republika Srpska nije iskoristila, a vidimo da je Republika Srbija za 4 mjeseca izgradila i opremila treću Kovid bolnicu! Za sve to vrijeme Republika Srpska gradila je garažu, svjesno kažem Republika Srpska, a ne UKC RS, jer je odlukom Vlade RS, a na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Vlada preuzela finansiranje garaža – istakao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS. 

„Mi ćemo vjerovatno i dalje zborovati, pjevati „Ne može nam niko ništa…“ i imati jednu od najvećih smrtnosti u Evropi, jer pacijenti se ne mogu liječiti u garaži!“ – pojasnio je  Stanić. 

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS podsjetio je da je prije tri sedmice Republika Srpska imala 40 oboljelih, a danas 300, te da je SDS upozoravao da će se virus sa masovnih okupljanja proširiti Srpskom.

„U decembru 2020. Republika Srbija je otvorila čak dvije namjenski izgrađene bolnice u Beogradu i Kruševcu. Upravo je završena vrhunska Kovid bolnica u Novom Sadu, koja je izgrađena za samo četiri mjeseca! Tako se vodi briga o narodnom zdravlju, tako se brane životi njenih građana tako se gradi Srbija!“ – istakao je Stanić. 

On je kazao da je jedno prelazak već postojeće bolnice u Kovid režim, jer se time onemogućava nesmetano liječenje pacijenata oboljelih od drugih bolesti izuzev Kovid-19 a sasvim nešto drugo izgraditi posebnu Kovid bolnicu, namjenski rađenu samo za Kovid pacijente, čime se postiže vrhunsko liječenje oboljelih od Kovida-19, ali i neometano liječenje svih ostalih pacijenata oboljelih od niza drugih bolesti. 

„Na UKC RS popunjeni su već sada kapaciteti Infektivne Klinike, drugi i treći sprat Centralnog bloka su prešli u Kovid i popunjeni su. Svakom laiku je jasno da će tako biti onemogućeno liječenje svih ostalih pacijenata i to za cijelu Republiku Srpsku. Koliko će tumora za vrijeme zastoja preći iz operabilnih u neoperabilne, koliko će dijagnoza biti kasno postavljene i koliko će terapija zakasniti znaju samo oni koji su u nevrijeme počeli graditi garaže umjesto Kovid bolnice. Srbija je izgradila tri, a mi nijednu“ – sugerisao je Stanić. 

On je naglasio da je jedina naša sreća što naša matica Srbija misli na budućnost, dok smo mi zarobljeni u prošlosti i tu budućnost obezbijediće i Kovid i non Kovid pacijentima Srpske. 

„Neka Bog čuva Srbiju, jer dok je Srbije i mi se imamo čemu nadati!!!“ – zaključio je Stanić. 

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.