Trivić: Zašto se pozivate na opoziciju kad smo po vašim riječima jadni?!

– Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine, poruka je poslanice PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelene Trivić. Ona kaže da je Dodik prekršio skupštinske zaključke…

– Odlazak na sastanak sa Erdoganom jeste kršenje zaključaka Narodne skupštine! U zaključcima jasno stoji da se treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku – stav je poslanice PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dakle, stoji u njenoj objavi na fejzuku, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka.

– Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkih institucijama BiH bilo koje vrste – navela je Trivićeva.

Da podsjetimo da je Milorad Dodik danas saopštio da će ići na sastanak Predsjedništva sa truskim predsjednikom i da će ići i na redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Trivićeva dalje navodi da je „Dodik sam sebi kontradiktoran“:

– Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?!

Prema njenim riječima, dokaz da Dodik na ovoj temi popušta je njegova teza da ima podršku opozicije.

„On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje“, objavila je Trivićeva i dodala:

– Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije. Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni – stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije.

Međutim, navodi ona,ono što Dodik sada mora da uradi jeste priprema terena za konačni čin kršenja zaključaka Narodne skupštine, koji će se ogledati u radu Savjeta ministara u kojem se prelamaju veliki finansijski interesi, interesi kojih ni Dodik ni struktura oko njega ne žele da se odreknu.

Trivićeva je još naglasila i ovo:

– I za kraj, svoje stavove pišem ja lično. Nikakve pritiske nemam, niti treba koga da demantujem. Vi ste svoje pravo lice pokazali na skupu na Mrakovici. Zašto se pozivate na opoziciju kad smo po vašim riječima jadni?!

Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine. 

Ali nakon toliko izdaja, neispunjenih obećanja, velikih riječi iza kojih nije ostalo ništa, referenduma o nezavisnosti o kojem pričate 15 godina, ova izdaja je potpuno, potpuno očekivana – stoji u objavi Jelene Trivić.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.