Neregularnosti na Nevesinjskoj olimpijadi?

Izgleda da ništa u opštinama koje vode SNSD-ovi načelnici ne može proteći regularno i po ranije utvrđenim pravilima, kriterijumima i propozicijama, bez namještaljki članovima stranke na vlasti.

Predsjednica Skupštine Udruženja uzgajivača Boričkog arapskog konja i predsjednica KK „Lenkoran“ iz Rogatice Aleksandra Erić uložila je žalbu načelniku opštine Nevesinje Millenku Avdaloviću (SNSD) zbog, kako je navela „nepravilnosti propozicija u konjičkom sportu“. „Iz najbolje namjere doputovali smo 200 km (plus 200 km u povratku) po ekstremno visokoj temperaturi da bi uveličali ovaj lijepi, tradicionalni događaj koji se organizuje po 146. put. Na grbu naše opštine, Rogatice, nalazi se figura konja, a moja porodica ulaže značajne lične resurse, i rad i finansijska sredstva, da sačuvamo rasu Boričkog arapskog konja i promovišemo konjarstvo i konjički sport u svakoj prilici, pa tako i ovoj“ navodi Erićeva za portal Istok i dodaje da su u Nevesinju doživjeli niz „neprijatnosti i prevara“.

„Svugdje u svijetu, a i kod nas, kao  i do sada na ovoj istoj olimpijadi, arapska grla trče 1200 m. Međutim, organizator ovogodišnje olimpijade pomjeri je dužinu trke sa 1200 m na 1450 m. Time je ozbiljno umanjio šanse za pobjedu svima koji su došli sa strane i čija su grla bila već iscrpljena dugim prevozom po ekstremno visokim temperaturama“ kaže Erićeva i dodaje da to nije bila jedina neregularnost, nego da je organizator izbjegao start trke uz pomoć tzv. „start mašine“ koja omogućuje da sva grla startuju istovremeno i time počinio, kako ona tvrdi „još jednu prevaru“.

Leutar.net Neregularnosti na Nevesinjskoj olimpijadi?

Na naše pitanje zbog čega je to urađeno Erićeva odgovara: „ Sve su to smislili i uradili samo zato da bi se naštimali pobjedu grlima Steva Teletine, koji je neki funkcioner SNSD-a“.

Leutar.net Neregularnosti na Nevesinjskoj olimpijadi?

Aleksandra Erić je ogorčena ovakvim postupcima organizatora. Tvrdi da je, zbog sitnog političkog interesa, narušena vrijednost tradicionalne manifestacije stare 146 godina i dodaje da KK „Lenkoran“ iz Rogatice nije jedini konjički klub koji je uložio žalbu na okolnosti pod kojima se odvijala ovogodišnja Nevesinjska olimpijada, gdje su konjičke trke jedan od najvažnijih i najatraktivnijih događaja.

Izvor: Istok

3 KOmentara

  1. Politika čuda radi!Ostat li ćeš pusto Nevesinje ravno,sve dok s tobom upravlja mafija,profiteri i dezerteri!Obrukaše pošteni narod Nevesinja!Neka im Bog sudi!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.