Prointer nema nikakve veze sa Igorom Dodikom, tuže Stanivukovića

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, dobio je još jednu tužbu za klevetu od firme Prointer zbog izložbe firmi u Kajak parku i Stanivukovićevih tvrdnji o vlasništvu i djelatnostima koje ova firma obavlja.

Kako piše Insajder.in u tužbi je navedeno da je gradonačelnik iznio neistinite tvrdnje, držeći politički govor usmjeren protiv političkih oponenata.

– U svom obraćanju okupljenim tuženi govori o navodnim kumovskim vezama u politici i navodi „danas je kum najunosniji biznis, budete njihov kum imate sve“ jasno aludirajući na porodicu Dodik – navedeno je u tužbi između ostalog.

Dalje navode da je Stanivuković svjesno iznio neistinito izražavanje u tužioca, počev od toga ko je vlasnik tužioca, jer tuženi zna, kako navode „da vlasnik nije „sin“ kako on očigledno identifukuje Igora Dodika“.

–  Prointer nema vlasnika nego društvo, odnosno članove društva koji su vlasnici osnovnog kapitala. Igor Dodik ili „sin“ kako aludira tuženi, niti bilo ko drugi iz porodice Dodik, nije član, odnosno vlasnik udjela tužioca, niti ima bilo kakva vlasnička ili upravljačka prava kod tužioca, što je podatak dostupan svima, pa tako i tuženom – navodi se u tužbi.

Iako u Prointeru negiraju veze sa Igorom Dodikom, predsjednik SNSD Milorad Dodik nedavno je rekao drugačije.

– Nije vlasnik, ni ovlašteno lice u toj firmi, ali jeste saradnik te firme, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode – kazao je Dodik pred narodnim poslanicima.

Izvor: Insajder.in

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.