Požari bukte u GACKU, TREBINJU, PRIŠAO KUĆAMA KOD BILEĆE! Helikopterski servis Srpske gasi vatru u Jablanici!!!

U Bileći je i dalje aktivan krak požara koji se kreće prema selu Mirilovići i planini Viduša, koji vatrogasci pokušavaju da kontrolišu na šumskim putevima, rekao je komandir bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

On je dodao da je aktivan i požar u zaseoku Trenslova – Kuti.

Na području Gacka ugašen je požar u selu Lukavica kod Čemerna. Aktivan je požar u selu Međulići, gdje vatrogasci stalno dežuraju.

U požaru u selu Međulići u Gacku stradalo je 20 pčelinjih društava, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijskoj stanici Gacko juče oko 8.00 časova prijavljeno je da je u tom selu izbio požar u nedjelju, 15. avgusta, oko 15.00 časova i da je stradalo 20 pčelinjih društava.

Komandir gatačke Vatrogasno-spasilačke jedinice Aleksa Vučković rekao je da će vatrogasci danas pokušati da na šumskom putu presijeku jedan krak požara u selu Brestice, koji se približava selu.

Na području Trebinja aktivan je požar u zaseoku Pijavice – Međugrađe.

HELIKOPTERSKI SERVIS SRPSKE GASI POŽAR U JABLANICI!

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je Srni da je ovaj servis spreman da pomogne u gašenju požara u Federaciji BiH /FBiH/ i da su dva helikoptera angažovana na području Jablanice.

„Federalna uprava civilne zaštite uputila nam je zahtjev za angažovanje helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske za gašenje požara na području Jablanice i uputili smo dva helikoptera“, rekao je Kusturić.

Izvor: vijesti srpske

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.