„Jugoslavija, Libija, sad i Avganistan – logično“

Događaji u Avganistanu su logičan ishod povlačenja američke i NATO vojske, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

„Jugoslavija, Libija, a sada i Avganistan. Zar je moglo nešto drugo da se očekuje? Trilion je potrošen u prazno“, primijetio je on.

Gruško je podsjetio da su u NATO-u 20 godina govorili o tvrđavi „transatlantske sloge i o uzimanju u obzir mišljenja svakog člana Alijanse: zajedno smo došli, zajedno ćemo i otići“.

„Amerika je rekla: ‘Dosta je’, i cjelokupno transatlantsko jedinstvo se pojavilo u svoj svojoj slavi“, konstatovao je Gruško.

On je naveo i da je Rusija ranije predlagala NATO-u da se napravi algoritam akcija na temu Avganistana u slučaju evakuacije u kriznim situacijama, međutim, Alijansa nije bila zainteresovana.

„Kao rezultat ove arogancije pojavljuju se zahtjevi bez pardona da države-članice ODKB sada otvore granice za sve koji su sa NATO-om sarađivali“, dodao je diplomata.

Podsjetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se posljednjih nedelja nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove.

(Sputnjik)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.