Djevojka i tinejdžer se ubili na istom mjestu, a njihovi Instagram profili kriju tajnu poruku

Dvadesetogodišnja M.G. i trinaestogodišnji V.K. iz Pjevalja u razmaku od samo nekoliko dana počinili su samoubistvo na isti način i na istom mjestu – skokom sa mosta na Tari.

Da situacija bude još bizarnija, ova dva slučaja su, po svemu sudeći na neki način povezana jer su i djevojka i tinejdžer na svojim profilima na društvenim mrežama ostavili istu poruku, saznaje Blic.

Dvadesetogodišnja M.G. 27. jula, oko 20 časova uveče, skočila je sa mosta na Tari u sigurnu smrt. Dan kasnije, njeno tijelo pronađeno je na obali rijeke Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Mihaila.

Samo dvadesetak dana kasnije, trinaestogodišnji V.K, naočigled brojnih turista koji su svakog dana na ovom mostu, preskočio je ogradu i skočio u provaliju sa visine od oko 180 metara! Samo sat vremena prije tragedije, kako prenose lokalni mediji, majka dječaka prijavila je njegov nestanak Centru bezbjednosti Pljevlja.

Tijelo dječaka, pronađeno je dan kasnije u rijeci, u blizini mosta.

Misterija samoubistva dvije mlade osobe iz okoline istog grada, na isti način i na istom mjestu tu tek počinje.

Naime, na Instagram profilima M.G. i V.K. stoji identična poruka “Safe place” i šest srca dugine boje. Napisano istim fontom u kockicama, redoslijed srca i boja je identičan.

Instagram profili i djevojke i dječaka su zaključani, a bizarnosti ne staju ni tu – oboje imaju gotovo isti broj pratilaca – on 510, a ona 509. A broj osoba koje prate njih dvoje je identičan – 538.

Internetom kruži poruka da se i iza broja njihovih pratila, 538, takođe krije simbolika – u pitanju je takozvani “anđeoski broj”. Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu mnogi vjeruju da je 538 broj koji “priziva anđele“ i pomaže da se prebrode teški tenuci.

“Sigurno mjesto” logo dvije organizacije

“Safe place” (Sigurno mjesto) je nacionalni program za mlade do 21 godinu kojima je potrebna neka vrste pomoći ili podrške. Pod istim imenom postoji i organizacija koja se bavi pravima LGBTQ osoba i fraza “Safe place” je napisana na njihovom logou duginih boja – gotovo identičnog redosljeda kao boje srca koja su na profilima ove dvije osobe.

Istraga o samoubistvima dvoje mladih u Crnoj Gori još je u toku.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.