Jelena Trivić: Nema jedinstva sa vama i vašom strukturom koja je raselila narod, ozakonila pljačku, uništila zdravstvo i obrazovanje

Ništa gore po narod nema od lažnih i isceniranih izljeva patriotizma. Lažni patriotizam kao po pravilu, za odraz u ogledalu ima jedino i isključivo kriminal, enormno bogaćenje na račun države i koristoljublje“, konstatuje Trivićeva u objavi na fejzbuk profilu i dodaje da nema amnestije za svu šetetu koju ste nanijeli Srspkoj i narodu, a pogotovo je ne može biti pod izgovorom jedinstva u koje se kunete.

Republika Srpska ipak ima predsjednika Vlade. Jutros nas je gospodin Višković počastio, jer to zaista rijetko čini, svojim istupom u javnosti, rekavši kako srpsko jedinstvo ne može da se sruši – navela je potpredsjednica PDP-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Reagujući na Viškovićevu tvrdnju da vjeruje da uspostavljeno srpsko jedinstvo neće ništa da sruši, Trivićeva je u objavi na fejzbuk profilu proručila:

„Nema jedinstva sa vama i vašom strukturom koja je raselila narod, ozakonila pljačku, uništila zdravstvo i obrazovanje, nema jedinstva sa onima koji štite pripadnike kriminalnih klanova, koji se bezočno bogate na račun naroda i Reublike Srpske. Postoji nešto što se zove zajednički stav stranaka po pitanju Inckovog nametnutog zakona i neprihvatanje toga. Nikakvo dalje djelovanje sa vama nema budućnost“.

Ona je Viškovića podsjetila da je kao šef kluba poslanika SNSD 2014. godine nijemo posmatrao kako se vlada formira na političkoj korupciji, kupovinom poslanika.

„Nijemo ste posmatrali i davali saglasnost na političke kontramitinge kada je vaša politička struktura 2016. i 2019. godine huškala narod jedne na druge, nijemo ste posmatrali hapšenja opozicionih predstavnika, nijemo ste posmatrali i niste nijednom riječju osudili priznanje vašeg šefa kako prisluškuje opoziciju. Nijemo ste posmatrali, a možda ste i učestvovali u rasparčavanju i rovarenju po opozicionim strankama, trošenju miliona narodnog novca na prevlačenje i kupovinu poslanika, izjedanje i usitnjavanje političke scene od strane vašeg šefa“, stoji u objavi Trivićeve na fejzbuk profilu.

Ona dalje pita: – Gdje je gospodine Viškoviću bilo jedinstvo kada ste od Narodne skupštine pravili pijacu, obezvređujući narodne poslanike, a time i samu Narodnu skupštinu?

„Nijemo ste posmatrali i aminovali stvaranje vaših političkih satelita u koje ste uložili milione otetog narodnog novca, a koji upravo danas po vašoj direktivi jednoglasno pjevaju o tobožem jedinstvu. Nijemo ste posmatrali i provodili mnoge negativne procese po Republiku Srpsku. Očigledno je da vi niste idejni tvorac svih pogubnih politika vaše stranke i njenog šefa, ali ste te procese potvrđivali ili ćutanjem ili branjenjem.

Ali nemojte pomišljati da u to u šta ste vi uvučeni, pokušavate uvući i nas iz opozicije. Javite vašem šefu da po ko zna koji put odbijamo učešće u koncentracionoj zajedničkoj vladi. Nema amnestije za svu šetetu koju ste nanijeli Srspkoj i narodu, a pogotovo je ne može biti pod krinkom i izgovorom jedinstva u koje se kunete. Nikakva zajednička vlada sa vama ne dolazi u obzir!“, poručila je Trivićeva Viškoviću.

Mi smo, navodi ona, uvijek radili i radićemo u interesu očuvanja dejtonske pozicije Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i sa nametnutom Inckovom odlukom kojoj smo se odlučno usprotivili.

– Ali, takođe, treba da znate da je ključni interes Republike Srpske da vi i struktura koju pokrivate svojim ćutanjem, nečinjenjem i nemuštim branjenjem, odete u političku prošlost, a da Reublika Srpska dobije poštene i odgovorne političare koji je neće pustošiti pod kišobranom lažnog patriotizma. Ništa gore po narod nema od lažnih i isceniranih izljeva patriotizma. Lažni patriotizam kao po pravilu, za odraz u ogledalu ima jedino i isključivo kriminal, enormno bogaćenje na račun države i koristoljublje“, konstatuje Trivićeva u objavi na fejzbuk profilu.

U tom smislu, navodi ona, naš politički rad ostaje usmjeren u pravcu političke borbe sa korumpiranim strukturama koje su obesmislile sve što se obesmisliti može, a koje vi branite, najčešće ćutanjem ili nemuštim izjavama o nekakvom jedinstvu.

https://www.facebook.com/trivicjelena

(BN)

1 Komentar

  1. Idi onda u Rusiju, ili Beograd. Beograd je dosad najveća država. Ali Zdravstvo, školstvo, fabrike i druge stvari su sve uništili tako dabi DIKTATOR vlado sa mafiji. I ubijao svoje smetale, ko Draža, Dodik, Lukač, klanovi, nacijonalisti, kapitalizam, četnici, ustaše i MMF. Kod njih je možda bolje trivička.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.