Uhapšena kriminalna grupa: Planirali ubistva funkcionera

U više crnogorskih gradova u toku je policijska akcija hapšenja nekoliko osoba zbog planiranja ubistva više javnih funkcionera, javila je TVCG.

Pozivajući se na svoje izvore, TVCG prenosi da je akcija počela rano jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sa pretresom više lokacija.

Predmet je formiran ranije, a prema nezvaničnim informacijama TVCG istražitelji su, između ostalog, radili na rasvjetljavanju slučajeva pripremanja likvadacija i ugrožavanja bezbjednosti više javnih funkcionera, prenio je portal RTCG.

Podgoričke Vijesti pišu da je riječ o šestočlanoj kriminalnoj grupi koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mjesecima je pratila kretanje sudije specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, tačnije da joj metalnom palicom polome obje noge.

Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih – Baranin Stefan Ðukić i Emil Tuzović nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Službenici policije tako su danas uhapsili: Danilovgrađanina Milana Brajovića, Podgoričane Zorana Perovića i Dušana Boljevića, zatim Nina Koraća, iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandra Rončevića i Stefana Mićića, dok se za Kotoraninom D.D, čiji je identitet poznat Televiziji Vijesti, u bjekstvu i za njim se intezivno traga.

Sudija Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se vjeruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Ðukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana novembra 2019.

Prikupljeni podaci pokazuju da je praćena kako po Podgorici tako i Kotoru gdje inače živi. To je bio razlog da joj se prije nekoliko mjesci dodijeli i policijska zaštita.

Prema dokazima do kojih su došli crnogorski istražitelji, ova kriminalna organizacija planirala je likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.