Dodik učestvovao u radu i glasao a rekao da neće!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otkrio je šta se događalo na telefonskoj sjednici.

„Dodik je glasao protiv i time učestvovao u radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iako je rekao da neće! Glasao je protiv novog Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine, koje je isto kao i staro, za koje je već jednom glasao! Da apsurd bude veći, staro Vijeće nastavlja svoj rad do izbora novog, koje će biti isto kao staro, za koje je Milorad Dodik već jednom glasao, a sada neće, bez obzira na to što je to isto“, kazao je Željko Komšić za „SB“.

Podsjetimo da je sinoć na hitnoj telefonskoj sjednici, Dodik glasao protiv imenovanja novog/starog Upravnog odbora Centralne banke, čime je izbjegnuta blokada te institucije.

Mandat članovima i guverneru Centralne banke BiH danas je isticao mandat zbog čega je Komšič, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH sinoć zakazao hitnu sjednicu.

Ranije je donesena odluka da srpski predstavnici u institucijama BiH neće učestvovati u radu i donošenju odluka zbog nametanja odluke o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici, koju je pred sami odlazak iz BiH donio tadašnji visoki predstavnik Valentin Incko. Od tada se institucije BiH nalazile u blokadi.

Dodikovo učestvovanje u radu Predsjedništva BiH i glasanje prekinuta je blokada rada srpskih institucija i još jednom izigrana NSRS koja je donijela zaključke da srpski predstavnici neće učestvovati u radu i donošenju odluka u zajedničkim institucijama zbog nametnutog „Inckovog zakona“.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.