ČUDO, BOŽJA POMOĆ, ILI NEŠTO TREĆE: Vatrena stihija na Eviji zaobišla Manastir Svetog Davida, čiji su monasi odbili da se evakuišu! (VIDEO)

DRAMATIČNA situacija je u Grčkoj, gde danima izbijaju veliki požari.

Poslednja vatrena stihija izbila je na ostrvu Evija, a plamen koji se širio naterao je vlasti da narede nove evakuacije stanovništva na severu.

Vatrogasci, avioni za gašenje požara, opštinske ekipe i volonteri pokušavaju da obuzdaju vatru koja je juče izbila u šumi kod sela Limni i delovalo je da je došlo do poboljšanja, sve dok promjna pravca vetra nije ponovo zapalila vatru i raširila je u više smerova. Povređena su trojica vatrogasaca.

Međutim, grupa monaha iz Manastira Svetog Davida odbila je da se evakuiše, iako se vatrena stihija opasno približila.

Starešina manastira rekao je za državnu novinsku agenciju ANA-MPA da je situacija veoma teška, da je plamen visok 30 do 40 metara u borovoj šumi i da je vatra okružila manastir.

– Gušimo se od dima, ovo je noćna mora – rekao je manastirski starešina.

Večeras je stigla lepa vest. Naime, na Fejsbuku je objavljeno da je Manastir Svetog Davida – spasen. Da li uz pomoć čuda, molitvi Bogu, vatrogasaca, sreće, ili nečeg drugog, vatra je zaobišla manastir, plamen nije zahvatio nijedan objekat! Izgorela su vozila parkirana na ulazu, trava i drveće, ali nijedna prostorija manastira nije oštećena.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.