(VIDEO) Mesijeve suze: “Nadao sam se da će ovo biti na terenu, sa saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime…”

Došao je i taj trenutak – Lionel Mesi napušta Barselonu. Danas je organizovana oproštajna konferencija za medije, gde su novinari ispitivali Mesija o detaljima spora sa klubom u kom je praktično odrastao, kao i o njegovim planovima za nastavak karijere.

Suze Mesijeve nisu nedostajale.

Klub je odlučio da ovom prilikom iznese sve trofeje koje je Mesi doneo klubu tokom 16 godina boravka u prvom timu. Tu je čak 35 pehara.

Mesi je potvrdio verziju predsednika kluba da zbog finansijskog fer-pleja nije mogao da produži ugovor. Više puta je ponovio da je prošlog leta želeo da napusti klub, a da je ovog leta želeo da ostane. Rekao je i da ga je mnogo klubova zvalo, da je PSŽ koji je najčešće spominje kao njegova sledeća destinacija jedna od opcija, ali da još nije blizu dogovora sa nekim klubom.

I više puta se rasplakao.

“Ova godina je drugačija – verovali smo da ćemo ostati. Barselona je naša kuća. Vreme koje smo proveli ovde bilo je fantastično. Danas moram da kažem ‘zbogom’. Proveo sam ceo svoj život ovde. Posle 21 godine, odlazim sa suprugom i troje dece. Ne mogu da kažem da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživeo ovde, hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni. Prelepe uspomene, prelepe emocije, bilo je lepih, ali i ružnih stvari, ali sve me je to oblikovalo kao osobu. Dao sam sve za ovaj klub, ovaj dres od prvog dana kada sam došao. Sada odlazim”, rekao je na početku obraćanja.

Potom je dodao da nikada nije zamišljao da će se sve završiti ovako.

“Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam video godinu i po dana. Nažalost, moralo je ovako da bude.

Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih doneo nešto novo klubu, mnogo uspeha i zajedničkih lepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je reči koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim. Zato ću se posvetiti odgovaranju na vaša pitanja. Hvala vam”, rekao je Mesi.

Potom je usledio veliki aplauz svih prisutnih.

Na pitanje koji će mu trenutak u Barsi zauvek ostati urezan u sećanje?

“Teško je izabrati samo jedan momenat, jer se mnogo divnih stvari dogodilo tokom ovih godina. Verovatno ću zauvek pamtiti dan kada sam debitovao u dresu prvog tima Barselone, to je dan kada sam ispunio svoj san”, rekao je.

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta rekao je da nisu mogli da potpišu ugovor zbog finansijskog fer-pleja.

“Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće…”

Da li je sledeći klub – Pari Sen Žermen?

“Jedna od mogućnosti je da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome”.

Jedno od pitanja glasilo je – šta ostavljate iza sebe u Barseloni?

“Neka pričaju ljudi šta hoće o meni, znam šta ostaje – uspesi, titule, pobede. Patili smo, ali ne mnogo. Uglavnom samo najlepše uspomene”.

Najteži momenat karijere?

“Bez ikakve sumnje, da. Bilo je dosta teških trenutaka, ali ovo je nešto posebno. Više se ne vraćam na teren Barseloninog centra na trening, sa saigračima s kojima sa bio sve ove godine”.

Kakva će Barselona biti bez Mesija?

“Razočaran sam jer je ovo klub u kojem sam želeo da ostanem. Nikada nisam lagao, uvek sam bio iskren. Tako sam prošle godine hteo da idem, sada to ne želim i zato ovo sve boli još više. Barselona je jedan od najvećih klubova na svetu, ima jak sastav, a mnogi će tek da dolaze. Na kraju krajeva – svi odlaze. Kao što je i Laporta rekao – svi na kraju odlaze. Ovde je mnogo kvalitetnih igrača, biće im lako da nastave život bez mene”.

Kako ste se osećali kada ste saznali da ne ostajete?

“Išli smo na ručak predsednik i ja, verovao sam zaista da ću ostati, moj ugovor nijednog trenutka nije bio sporan. Na kraju se desilo što se desilo – jednostavno nismo mogli da pronađemo rešenje da ostanem”.

Da li biste pristali na oproštaj uz navijače?

“Da, ali ne bi bilo isto. Ovo sada je ono što se dešava, sada je trenutak. Otvoren sam, naravno, za sve što bude bilo”.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.