Udžbenici spremni: Imamo li novca za školu?

Cijene udžbenika za narednu školsku godinu u Republici Srpskoj ostaju na prošlogodišnjem novou, a Zavod za udžbenike i nastavna sredstva privodi kraju aktivnosti na pripremi i njihovoj štampi, rekao je direktor Zavoda Bojan Đenić.

Đenić je istakao da se svi naslovi udžbenika za osnovnu školu, osim novih odobrenih, nalaze u knjižarama, a u narednoj sedmici očekuje da oni budu i dostupni.

On je naglasio da se u poslovnim centrima izdvajaju i kompletiraju udžbenici za učenike osnovnih škola koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske kako bi bili učenicima dostupni s početkom školske godine.

Đenić je naveo da se pripremaju i isporučuju kompleti udžbenika koje su obezbijedile pojedine lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

„Cijene udžbenika ostale su na prošlogodišnjem nivou i nije bilo značajnijih odstupanja, a građanima je na raspolaganju bila i kupovina udžbenika na rate u svim maloprodajnim objektima Zavoda“, rekao je on.

Đenić je podsjetio da su novi udžbenici za školsku 2021/2022. godinu za osnovnu školu matematika za treći razred, čitanka za šesti razred, srpski jezik i jezička kultura za šesti razred, čitanka za sedmi razred, srpski jezik i jezička kultura za osmi razred i srpski jezik i jezička kultura za deveti razred osnovne škole.

Prema njegovim riječima, novi udžbenici za gimnaziju su geografija za prvi razred, čitanka za drugi razred, zbirka zadataka iz fizike sa priručnikom za laboratorijske vježbe za drugi razred gimnazije opšteg, prirodno-matematičkog i računsko-informatičkog smjera i engleski jezik za treći razred gimnazije – udžbenik, radna sveska i priručnik za nastavnike.

Đenić kaže da su ove školske godine novi udžbenici i teorija forme za prvi razred i isrtorija umjetnosti za prvi razred srednjih stručnih škola, zanimanje likovni tehničar, tehničar dizajna grafike, tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda, istorija odjeće za prvi razred srednjih stručnih škola, zanimanje dizajner modni tehničar, estetska njega za prvi razred kozmetički tehničar.

Prema njegovim riječima, novi udžbenici za srednje stručne škole su i bankarsko poslovanje za prvi razred, higijena i kontrola za prvi razred, osnove elektrotehnike i elektronike za prvi razred, čitanka za drugi razred, ekonomija za drugi razred i finansijsko poslovanje za treći razred.

Đenić je naveo da, uporedo sa ovim aktivnostima, Zavod priprema digitalne sadržaje za određen broj nastavnih predmeta koji će biti dostupni učenicima i nastavnicima od početka nove školske godine.

„Uz udžbenike u knjižarama Zavoda kupcima je ponuđen širok asortiman školskog pribora, opreme i nastavnih sredstava, a dostupni su i najnoviji naslovi školskih lektira“, rekao je Đenić.

Izvor: srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.