VEDRANA RUDAN: Ma kakva „Oluja“? Kakva je to veličanstvena pobjeda hrvatskih branitelja?

Oduvijek su mi se gadile proslave kojekakvih “pobjeda”. Mimohodi u meni izazivaju snažan podražaj na povraćanje.

Tko normalan može pljeskati i mahati zastavicama golobradim ubojicama u tenkovima, avionima, kamionima i ostalim sranjima koja siju smrt? Doduše, u ljudskoj je prirodi da ubija pa je i euforija koja prati organiziranje stupanja topovskog mesa u uniformama nekako normalna.

Ja nisam normalna zato o ratovima mislim sve najgore. Frka oko “Oluje” posebno mi grči želudac. Zašto je “Oluja” hrvatska Bitka svih bitaka? Priča je, o tome sam već sto puta pisala, krajnje jednostavna. Ameri su zapovijedili Miloševiću, sa svim se naravno složio Miloševićev pajdaš Tuđman, da Srbe iz “Krajine” dovuče u svoju jazbinu. “Jazbina”? Ubit će me prejaka reč:)

Utvrđeni su koridori kojima su Srbi trebali otići iz Hrvatske. Svaka porodica je znala u koliko sati mora napustiti svoj dom i kojim se putem uputiti Tamo Daleko.

Za Hrvatsku “vojsku”, da vojsku, tu nije bilo mnogo posla. Ništa ona nije “oslobodila”. Milošević u ovoj olujnoj priči nije bio zločinac nego heroj. Da se on nije ponio herojski danas ne bi međusobno ratovali Purgeri i Tovari. Čujem vas. Milošević heroj? Kurvo četnička. Milošević heroj? Dabogda ti majku jebao u četničku guzicu. Ništa od toga, moja mama je pokojna. A ni mrtvi Milošević nije neki jebač.

Bože, kako mene čudi hrvatsko nadrkavanje na krive teme. Jesmo li sve Srbe, jebeš onih pet, očistili iz Hrvatske? Jesmo. Ali to nismo, kad će nam to doći iz guzice u glavu, to nismo m i učinili.

Leutar.net VEDRANA RUDAN: Ma kakva „Oluja“? Kakva je to veličanstvena pobjeda hrvatskih branitelja?
Srpske izbeglice posle operacije „Oluja“, August 1995. Foto: Srđan Ilić

Ameri su nas “oslobodili” da bi nam mogli prodavati staru kramu koja će u kolovozu mimohoditi u Zagrebu i Kninu a naša će ih NATO lutka pozdravljati.

Ljuti ste na mene. Bolje da su nas u robove pretvorili Ameri nego četnici. U to se ne želim miješati, svatko ima pravo na svoj izbor okupatora. Ja bih bila najsretnija kad nam nikad više ne bi bila tema ni četnici ni ovi koji nam obučavaju dečke za Afganistan i koji svoj veliki brod u luci pokraj moga grada čiste od azbesta.

Pitanje svih pitanja glasi, što je bolje, kad vas zakolje četnik ili kad vas pošalje u smrt ili ubije rakom Amer?

Maknut ću se od četnika i Amera. Moja prastara teza je da su Hrvatima i Hrvaticama Hrvati najveći neprijatelji. Hrvati bankari, Hrvati političari, Hrvati guverneri, Hrvati tajkuni, Hrvati vlasnici medija, Hrvati gradonačenici, Hrvati ministri… Hrvati, Hrvati, Hrvati.

A to ne vidi nitko od vas koji će ovaj tekst čitati okupan pjenom. Kako vam, stvarno niste normalni, nije jasno da su banke pobile tisuću puta više Hrvata i Hrvatica nego četnici? Pa ipak, nitko ih ne slavi. Gdje su spomenici? Gdje su vijenci? Gdje su govornici? Gdje su mimohodi ožalošćene rodbine? Kad ćemo vidjeti hrvatske kosture kako Zagrebom marširaju? Stotine tisuća pobijenih?! Ej, Hrvatiiiiiiiii! Ej, Hrvaticeeeeeeeeeeeeee!

Pokvareni političari dave se u pokradenoj lovi. Korumpirani suci u sprezi sa u zlatu plaćenim odvjetnicima donose oslobađajuće presude za naše najveće gangstere, zovemo ih “ugledni građani”, u zagrebačkim trendi restoranima. Korupcija u Hrvatskoj udavila je našu zemlju.

Mediji, liječnici, profesori, gradonačelnici, ministri, čelnici oporbe, svaki jebeni činovničić u ovoj, kako bi rekao naš šef oporbe Crni Marko, “dolini suza” ima svoju cijenu. Ili je možeš platiti ili te nema. Ostaješ bez posla, zdravlja, školovanja, i što je najstrašnije, nade da će ikad biti bolje.

Pa ipak, ljudima koji ovdje žive ne pada na kraj pameti organizirati oluju. Jednostavnije im je napustiti Karamarkovu dolinu i krenuti po tko zna koji put trbuhom za kruhom. Kukavice smo. Ne možemo se suočiti sa svojim izgubljenim bitkama i zato nikad nećemo dobiti rat.

AUTOR: VEDRANA RUDAN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.