„Vidjećete, Dodik za 15 dana sastaće se sa Šmitom“

Vidjećete da će Milorad Dodik za 15 dana sjesti sa novim Visokim predstavnikom u BiH Кristijanom Šmitom. Sve ovo je jedna velika predstava za javnost i trebamo se vratiti životnim temama važnim za građane – istakao je predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević.

„Smatram da ne možemo ignorisati dolazak Visokog predsatvnika u BiH jer je on već tu. Mi o njemu možemo imati svoje mišljenje, koje može biti pozitivno ili negativno, bilo možemo da govorimo da li je izabran u skladu sa procedurama ili ne, ali ne možemo ignoprisati činjenicu sa Visoki predstavnik nastavlja svoje djelovanje u BiH. O problemima u BiH moramo razgovarati“ – poručio je Miličević.
 
Ni Inckovo nametanje zakona se nije slučajno desilo, kaže Miličević, pa se u dijelu javnosti to smatra da je to nabačena lopta Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću da podignu svoj loš politički rejting. 

„Nametanja ne smije da bude. Potrebno je proces odlučivanja vratiti u institucije i institucijama razgovarati o svim važnim pitanjima. Svako nametanje je igra sa ljudima i pokušaj kreiranja nekome stava što možda nije njegov stav.  Radi se o narušavanja slobode govora i slobode mišljenja“ – sugerisao je Miličević.

On poručuje da opozicija u Republici Srpskoj ostaje opozicija Miloradu Dodiku za sve što je radio ili radi. 

„Postoji jedinstvo o temi nametanja zakona od strane Visokog predsatvnika ali ne postoji nikakvo jedinstvo u načinu vođenja Republike Srpske“ – izričit je Miličević.  

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.