„Neće nama nikakav Christian Schmidt kreirati sudbinu nego mi koji ovdje živimo“

Neće nama nikakav Christian Schmidt bez obzira što dolazi iz velike Njemačke bolje kreirati sudbinu nego mi koji ovdje živimo, kazao je Radovan Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, komentarisao je danas u Sokocu dolazak novog visokog predstavnika Christiana Schmidta kazavši kako ne razumije Bošnjake u „federalnom Sarajevu“ u vezi sa, kako kaže, nelegalnim imenovanjem novog visokog predstavnika te ističe kako je o tome govorio i u Narodnoj skupšrini Republike Srpske (NSRS).

– Ovo nije nikakva pobjeda nijednog naroda u BiH, jer ako imate visokog predstavnika u BiH, onda imate protektorat, a to znači da nemate suverenitet – rekao je Višković novinarima na Sokocu.

Ističe da činjenica da u 21. vijeku imamo „protektora“, da imamo nekoga ko može da donosi zakone mimo domaćih institucija, upućuje na pitanje da li su ovoj zemlji potrebni izbori ili su konstitutivni narodi Srbi, Hrvati i Bošnjaci, kako kaže, nesposobni da kroje svoju sudbinu.

On smatra da to nije tačno i da „ako se želi dobro svima narodima, treba zajedno sjesti za sto i dogovoriti se o budućnosti i sudbini BiH“.

– Neće nama nikakav Christian Schmidt bez obzira što dolazi iz velike Njemačke bolje kreirati sudbinu nego mi koji ovdje živimo, jer smo dovoljno i pametni i obrazovani i školovani, a na kraju imamo dovoljno i političke mudrosti – rekao je premijer Republike Srpske i dodao da se „grdno varaju svi oni u BiH koji izlaz iz problema traže u tuđim rješenjima“.

Rekao je da na najavljenom sastanku sa predsjednikom Srbije očekuje upravo ono što je Aleksandar Vučić i poručio – „da Srbija i Republika Srpska nastavljaju da rade na zajedničkim projektima, kao i da treba jačati poziciju Republike Srpske“.

On je naglasio da su svi koji obavljaju određene političke pozicije u Republici Srpskoj spremni žrtvovati i lični komoditet za opstanak Republike Srpske i srpskog naroda i tako će i raditi.

– Republika Srpska je garant opstanka srpskog naroda i to mora biti jasno svima – kazao je Radovan Višković.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.