Francuski „L’Mond“: Đukanović, Vučić i veze sa kriminalom

U tekstu je, između ostalog, citiran jedan evropski diplomata koji kaže da su se „u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“.

Ugledni francuski dnevni list „L’Mond“ („Le Monde“) objavio je tekst pod naslovom „Organizovani kriminal u srcu državnog sistema“. U tekstu se govori o tome kako su kriminalne grupe iz Crne Gore i Srbije učestvovale u trgovini droge porijeklom iz Južne Amerike koja se dopremala do čitave Evrope, a sve u sprezi sa zvaničnim vlastima.

Posebno se ističe brutalnost njihovih međusobnih sukoba, koji su počeli 2014. godine, a intenzivirani 2016. nakon ubistva Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog), kako se navodi.

U tekstu se posebno ističe, kako prenosi portal Nova.rs, uloga braće srpskog i crnogorskog predsjednika, Andreja Vučića u Beogradu i Aca Đukanovića u Podgorici.

Citiran je i evropski diplomata koji kaže da su se „u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“. Navodi se da su srpske i crnogorske vlasti favorizovale „kavački klan“, čiji su članovi „održavali bliske veze sa huliganima povezanim sa Vučićem“.

Navodi se i da je grupa „Janičari“, kasnije preimenovana u „Principe“, konstantno jačala od dolaska Vučića na vlast, kao i da su bili angažovani tokom ceremonije njegove inauguracije Vučića, a da je predsjednikov sin Danilo redovno viđan u društvu tih huligana.

U tekstu koji objavljen na nekoliko strana se i objašnjava da je vezu države i te huliganske grupe održavala Dijana Hrkalović, koju je, kako piše „L’Mond“, Vučić postavio na mjesto državnog sekretara MUP-a.

Izvor: Vijesti.me

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.