Objavljeno koliko je građana RS potpisalo peticiju koju je Dodik pokrenuo

– Uz sjednicu koju danas imamo u Narodnoj skupštini, u kojoj je takođe postignuto apsolutno jedinstvo predstavnika svih parlamentarnih stranaka sa sjedništem u Republici Srpskoj, ova peticija na još jedan direktan način pokazuje da su svi građani Republike Srpske po ovom pitanju apsolutno jedinstveni i da svi govorimo jedim glasom – rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.

Kovačević je rekao da peticijom, koju je pokrenuo Dodik, svi građani Srpske, a njih je u ovom trenutku već 100.000, „jasno iskazuju da odbacuju odluku koju je pokušao da nametne takozvani visoki predstavnik i da izražavaju stav da se u Srebrenici nije desio genocid“.

– Ovo je pokušaj da se nametne zakon Republici Srpskoj kojim se uvodi verbalni delikt u 21. vijeku, kojim se jedino srpskom narodu zabranjuje pravo na slobodu mišljenja i kojim se jedino srpski narod u kompeltnoj Evropi obilježava kao genocidan – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, svima u Republici Srpskoj je potpuno jasno da se to sada radi sa namjerom da to bude samo početak procesa koji treba da dovede do nestanka Republike Srpske i nestanka srpskog naroda u BiH.

Kovačević je poručio da 100.000 ljudi koji su do sada potpisali peticiju, svi poslanici u Narodnoj skupštini, svi funkcioneri Republike Srpske u institucijama Republike Srpske, ali i zajedničkim institucijma, jasno kažu da nikada neće pristati na nestanak Republike Srpske, na bilo kakva nametanja.

– Republika Srpska je vječna. Da ne bi bilo nikakve dileme, ja sam Radovan Kovačević. Uvažavam sve žrtve Srebrenice, ali jasno kažem da se u Srebrenici nije dogodio genocid – naglasio je Kovačević.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.