Vukanović traži da NSRS bude otvorena za javnost: Ako sam ja problem…

Narodni poslanik iz kluba SDS Nebojša Vukanović, smatra da je nedopustivo da sjednica Narodne skupštine RS u petak bude zatvorena za javnost, jer će se raspravljati o temama koje su od suštinskog značaja za građane.

Napisao je da je spreman da diskutuje posljednji, ako će sjednica biti zavorena “zbog njega“, jer tvrdi da ima takvu informaciju.

„Sramno je da vlast pokazuje takvu slabost da se boji otvorenih skupštinskih diskusija pa kukavički pokušava udaljiti novinare i kamere iz plenuma i skupštinske sale. Iz prve ruke imam informaciju da se sjednica zatvara za javnost zbog mene i da su predstavnici vlasti izjavili kako strahuju da bi ja mogao diskusiju na sjednici okrenuti u drugom smjeru, koji njima ne odgovara, i da su zbog toga odlučili da je zatvore za javnost. Ako je to razlog, spremam sam da se suzdržim od diskusije ili govorim poslednji, ali neka se sjednica otvori da narod, koji nas je birao, čuje šta misle i kažu njegovi izabrani predstavnici o najnovijoj krizi i temi koja je u žiži javnosti,“ kazao je Vukanović.

Vukaović dodaje da je „novo veliko poniženje“ Narodne skupštine Republike Srpske što je odluka o zatvaranju za javnost donijeta na sastanku lidera, od kojih većina nisu poslanici.

„Takođe veoma je čudno da je lider DNS-a Nenad Nešić prvi predložio da sjednica bude tajna, vjerovatno u dogovoru sa vlastima, kao što je i čudno da je pokazao bliskost i u prijatnoj atmosferi ćaskao sa Dodikom tokom konferencije za novinare i obraćanja Branislava Borenovića,“ primijetio je Vukanović.

Izvor: Mondo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.