„Sumnjam da je Dodik u dogovoru sa Inckom“ (VIDEO)

„Počinjem da sumnjam da je Dodik bio u dogovoru sa Inckom. Otkud odjednom svi oni propagandni materijali, video snimci… Potpisuju se spremne peticije poslije dva ili tri sata“, zapitao se predsjednik SDS-a Mirko Šarović u izjavi za BN TV.

Sastanak parlamentarnih stranka iz Republike Srpske povodom primjene bonskih ovlaštenja od strane Valentina Incka je trebao biti prilika  da se da zajednički odgovor na ovu situaciju, ali vidimo da SNSD već vodi svoju posebnu kampanju, istakao je Šarović.

On je danas u Loparama  rekao da će po svemu sudeći sutrašnji sastanak biti pokušaj da vlast izdiktira svoja unaprijed pripremljena rješenja 

„Sutra idemo na zajednički dogovor a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Dodik već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako dovijaju  jer je ovo bila prava prilika da zajednički prodiskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom i damo zajednički odgovor iz Srpske“, naveo je Šarović.

Čini mi se da će, dodaje Šarović, sutrašni sastanak biti prazna priča i da će se pokušati izdiktirati rješenja.

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

„U ostalom za ovu situaciju ja mislim da oni snose tu odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i  bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti“, podsjetio je Šarović.

On navodi takva vlast teško da može ponuditi spasonosna rješenja u ovakvoj situaciji.
 
„Ja mislim da je ovo što sada oni rade srljanje, kao i činjenica da to čine bez dogovora sa opozicionim strankama“, kaže Šarović.

On ističe da ponašanje vlasti budu sumnju da je u pitanju neki unaprijed smišljeni scenarij.

„Počinjem da sumnjam da su bili u dogovoru sa Valentinom Inckom i ne znam kim. Od kud odjedanput svi oni propagandni materijali, video zapisi. Peticije se potpisiju već spremne nakon dva tri sata. Onda su oni morali da znaju šta će da se desi“, napominje Šarović.

Navodi da je stav opozicije u Srpskoj da ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja.

„Ne treba manipulisati sa narodom. To je nepotrebno u tom smislu daćemo doprinos na sutrašnjem sastanku i sjednici Narodne skupštine koja će biti  održana za koji dan“, istakao je predsjednik SDS.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.