Vučić tvrdi da se nikada nije vidio sa Belivukom niti komunicirao sa njim

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada vidio, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“, rekao je Vučić u Kragujevcu.

On je rekao da je ponosan što su pripadnici tog kriminalnog klana izabrali baš njega za najvećeg protivnika i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svjetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.

Vučić je rekao da je u toj izjavi Belivuk rekao da nikoga nije ubio, iako postoje ubjedljivi dokazi da to nije tačno, i da je to razlog zbog kojeg je odlučio da lansira priču o navodnoj povezanosti sa političkim vrhom Srbije.

„Kada kriminalci vide da dokazi stižu, reaguju ovako i na ovaj način, da bi dobili političku podršku. Kao što su je već dobili od nekih medija koji su u suvlasnštvu nekih političara. Ja očekujem da Belivuk sada bude i kandidat za predsednika a ovaj drugi, Marko mesar, da bude kandidat za premijera, jer su ih zadužili“, rekao je on.

Vučić je ocijenio da tu priču nisu smislili pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, već da im je te poruke i instrukcije prenosio „mafijaški konsiljere“, osoba koju je pomenuo u više navrata ali je nije imenovao.

On je rekao da će u narednim danima iznijeti više detalja o navodnim vezama tog „mafijaškog konsiljerea“ i kriminalaca.

Prema Vučićevim riječima, taj mafijaški konsilijere se juče i prije dva i tri dana sastajao sa najgorim kriminalcma na javnim mjestima i ugovarajući kakvu će kampanju da vode protiv njega.

„Ponosan sam na činjecu da su mene optužili za sve. Preuzima krivicu na sebe. Svakom pamtnom je jasno da su se viđali sa mnom, mene nikad ne bi pomenuli .Jer nisu pomenuli one sa kojima su se stvarno viđali i najbliže sarađivali i u državi i van nje. Zarad istine. Nikad nisam video i nigde tog čoveka“, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, kampanja protiv njega počela je upravo kada je upitao kako je moglo da dođe do kontaminacije dokaza o ubistvu u jednom ranijem slučaju u koji je Belivuk bio umiješan.

„Ali ja neću da plaćam reket. Pobedićemo ubice i koljače i sve njihove pomagače. I političke i medijske i sve druge. Nijednog sekunda se neću povući, tući ću se dok sam živ. Oni imaju pravo i da lažu, ali neće više imati pravo nikoga da ubiju“, rekao je on.

Predsjednik Srbije je naveo i da postoje dokazi da su htjeli da ubiju jednog visokog zvaničnika i dokaze da su planirali da ubiju jednog visokog zvaničnika.

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu prije dvije nedelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal KRIK.

U transkriptu Belivukovog saslušanja, do kojeg je došao KRIK, navodi se da je rekao da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbijedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

KRIK je danas objavio iskaz Velja Belivuka u kom je rekao da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga.Vučić o priznavanju nezavisnosti Kosova i saradnji s Albanijom i S.Makedonijom

Vučić je izjavio da „ukoliko bilo ko donese odluku o priznanju Kosova kao nezavisnog, istog trenutka krećemo u kampanju povlačenje priznanja“.

„Veoma poštujem turskog predsednika Ergodana i želimo najbolje odnose s Tuskom, ali imamo svoju zemlju i interese i u skladu sa njima ćemo se ponašati“, rekao je Vučić povodom izjave turskog predsjednika da će raditi na priznavanju nezavisnosti Kosova.

Vučić je tokom posjete Kragujevcu podsjetio na obavezu Srbije i Kosova da ne vode kampanje za priznavanje,  odnosno za povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Najavio da će 28. i 29, jula u Skoplju razgovarati s premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije i naveo da „mnogo radimo i vjerujem u ekonomski napredak naše i njihovih zemalja“.

„Radili smo na tri dokumenta koja ćemo potpisati u Skoplju – o trgovini, radnim dozvolama i međusbnoj podršci u slučaju katastrofalnih situacija, kao što su požari, poplave“, rekao je Vučić.

Govoreći o prometu na graničnim prelazima, najavio je da uvođenje „specijalnih traka“ za putnike iz te tri zemlje, da bi mogli da brže prođu.

Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.