O. Gojko Perović: Nema smjena, kazni i suđenja, ne znam kome dobro mogu donijeti tolike laži

Rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog sveštenik Gojko Perović u izjavi za Radio Svetigoru demantovao je sve medijske spletke i plasiranje neistina u vezi rada ove najstarije školske ustanove u Crnoj Gori i škole i rektorove službe u njoj. Takođe, on je kazao da se Cetinjska bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine.

“U toku su ljetnji radovi na adaptaciji đačkih prostorija u upravnoj zgradi i u školskom internatu. Takođe, nastavnici naše škole se pripremaju za učešće u seminaru koji će se baviti unapređenjem nastave u bogoslovijama SPC, a koji će biti održana sredinom avgusta u Foči. Upravi naše škole je ovih dana, iz Sinoda SPC, stigao poziv da se uključi u rad Komisije Svetog Arhijerejskog Sabora za unapređenje prosvete u SPC, na način što će, pored rektora, još jedan od profesora Cetinjske bogoslovije uzeti učešća u radu ove komisije”, kaže o. Gojko Perović, a prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

”Iza nas je vrlo uspješan period rada bogoslovije na Cetinju. Prethodne 2020/21 školske godine, svoje školovanje kraj ćivota Svetog Petra Cetinjskog, završila je 25 generacija maturanata, a u septembru ove godine očekujemo upis 30. generacije obnovljene Cetinjske bogoslovije.”

On je naveo i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

“Nemamo uslova za izgradnju novih objekata ili za neku značajniju rekonstukciju postojećih, ali se može obaviti redovno sezonsko osvježenje naših školskih prostorija. To podrazumjeva uređenje dvorišta oko upravne školske zgrade ali i oko zgrade internata, kao i pripremu učionica, đačke trpezarije, biblioteka i spavaonica  za doček novih đaka. Riječ je o sanacijama oštećenog i zamjeni starih elemanata enterijera novim i modernijim”.

Nastavnici Cetinjske bogoslovije se ozbiljno pripremaju za početak nove školske godine. O tome govori i njihovo planirano učešće na seminaru za profesore bogoslovije SPC koji će se, ako Bog da, održati sredinom avgusta u Foči, u tamošnjoj bogosloviji Svetog Petra Dabrobosanskog.

“Imam tu čast i privilegiju, da kao rektor Cetinjske bogoslovije učestvujem u pripremi rada pomenutog seminara, u svojstvu člana odbora koji se tim poslom bavi.

Isto tako, ovih dana smo dobili poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključimo u rad saborske Komisije za unapređenje prosvete unutar Srpske Pravoslavne Crkve, gdje se takođe, očekuje i traži aktivno učešće mene kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od naših profesora”, kaže otac Gojko.

Na kraju razgovora rektor je iskoristio  priliku da demantuje sve medijske spletke i plasiranje neistina u vezi rada ove najstarije školske ustanove u Crnoj Gori i škole i rektorove službe u njoj.

”Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ”Neka nam je svima Bog na pomoći”, zaključio je otac Gojko Perović.

Izvor: In4s.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.