Republika Srpska donira vakcine Federaciji BiH

Rekao je ovo danas premijer Republike Srpske Radovan Višković, prilikom dočeka kontingenta od 290.000 doza vakcina protiv virusa korona. Od navedenog broja vakcina koje su danas stigle u Srpsku, 240.000 su kineske sinopharm, a 50.000 sputnjik v.

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju vakcina iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi Srpska pokazala soldarnost, da u tom entitetu bude vakcinisan što veći broj građana.

Višković je pozvao građane Republike Srpske, bez obzira na dob i pol, da iskoriste svoje zakonsko pravo i da se vakcinišu jer je to, kako je naglasio, jedini način zaštite i borbe protiv virusa korona.

On je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

„Narednih dana trebalo bi da stigne i 50.000 doza ruske vakcine sputnjik v, druga doza, čime bi Srpska imala više od milion vakcina, što znači da bi u nekom narednom periodu moglo da se vakciniše 50 odsto građana“, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.